BLACK FRIDAY SALE: 1 + 1 Gratis

Water drinken tegen puistjes, helpt het echt of is het een fabel? - Activeskin

Water drinken tegen puistjes, helpt het echt of is het een fabel?

Puistjes ontstaat op allerlei manieren. Er zijn daarom ook veel manieren om eraf te komen. Vaak is het belangrijkste voeding en levensstijlen. Er zijn steeds meer voordelen beken van het drinken van water, maar helpt water drinken tegen puistjes? Hieronder heb ik alle feitjes even op een rij gezet!

Verkleind water drinken de kans op puistjes?

Waterdrinken is sowieso belangrijk. Water is essentieel voor kern processen in het lichaam zoals: spierherstel, brein functionaliteit, vet verbranding en het verbeteren van de huid. Water verbetert je huid doordat het je huid hydrateert en gifstoffen verwijdert van de huid. Je huid heeft een wel geheten vocht- vetbalans. Als er even veel vocht als vet in je huid aanwezig is ontstaat er een balans, je huid is dan optimaal. Je krijgt last van puistjes als de vocht- vetbalans niet meer in balans is. Je voelt dan ook dat je een vettere huid hebt. Het is dus logische om te zeggen dat als je last hebt van een vette huid, je meer vocht binnen moet krijgen om de balans weer in balans te brengen. Let wel op, water is geen wondermiddel. Het is belangrijk dat je voldoende water drinkt om überhaupt een gezond lichaam te hebben. Je kunt dus stellen dat je huid een weerspiegeling is van het vocht in je lichaam. Water drinken kan dus voorkomen dat je puistjes krijgt!

Wil je meer tips? Lees hier de 5 beste tips om van puistjes af te komen!

Hoeveel water moet je drinken?

De hoeveelheid water die een mens moet binnen krijgen verschilt per persoon. “Normale” volwassen moeten gemiddeld 2 liter water binnen krijgen en nee, een glas cola valt niet onder water. Het lichaam bestaat voor 60% uit water, het is daarom niet zo raar dat je dit water ook moet aanvullen na loop van tijd. Als je puistjes wilt voorkomen zal ik zeggen dat je minimaal 2 liter water moet drinken per dag, het liefste dus meer. Sport je daarnaast ook nog en heb je redelijke wat spiermassa, dan kan je nooit genoeg water drinken! Omdat spieren voor 75% uit water bestaan is het belangrijk dat je voldoende water drinkt. Hierdoor kunnen je spieren beter herstellen en is er ook nog genoeg water over voor je huid. Voor intensieve sporters is het aan te raden om 3 tot 4 liter per dag te drinken.

Vind je het lastig om voldoende water te drinken als sporten, check deze fles dan even!

Conclusie, is water goed voor je huid?

Water is essentieel voor het fusioneren van het lichaam en alle organen. Door water drinken kan je de vocht- vetbalans in je huid verbeteren. Hierdoor ontstaat er een gezondere huid en voorkom je meer puistjes. Let wel op, water is belangrijk, maar het is niet het wondermiddel. Een goede huidverzorging en levensstijl zijn nog belangrijker!

Terug naar blog

Last van je huid?

Tijd voor actie!

Heb je last van puistjes, acne of onzuiverheden? De producten van Activeskin zijn speciaal ontwikkeld om deze huidproblemen te voorkomen. Check onze effectieve producten hieronder en ervaar in 4 weken al verschil!