BLACK FRIDAY SALE: 1 + 1 Gratis

Wat is scrub, alles wat je moet weten over scrub! - Activeskin

Wat is scrub, alles wat je moet weten over scrub!

Als je denkt aan huidverzorging denken mensen vaak aan een scrub, maar wat is scrub eigenlijk? Scrubben is een manier om dode huidcellen van het gezicht te verwijderen. Een scrub gebruikt daarbij kleine harde korreltjes om de dode huid te verwijderen.

Het verwijderen van de dode huidlaag van de huid voorkomt dat je later puistjes krijgt. Scrubben is daardoor goed voor de huid. Helaas is het scrubben van de huid niet goed voor elke huidtype. Voornamelijk de gecombineerde huid en de vette huid kunnen beter geen gebruik maken van een scrub.

In dit artikel ga ik je alles uitleggen over wat een scrub is. Ook leg ik je het verschil uit tussen een bodyscrub en een facescrub. Daarnaast lees je ook welke scrubs het beste bij jou past!


Wat is scrub?

Een scrub is een soort creme met daarin harde balletjes. Deze balletjes zijn het beste te vergelijken met zandkorrels. Door met de creme over je huid te gaan wordt de dode huid verwijdert. De harde stukjes in de scrub schuren als het waren de dode huidlaag van het gezicht af.

Een scrub valt binnen de exfoliant familie. Exfolianten zijn producten die de dode huidlaag verwijderen van het gezicht. Je hebt twee soorten exfolianten, de mechanische en de chemische.

De mechanische exfoliant is een scrub. Deze maakt gebruik van harde deeltjes om de dode huidlaag als het waren weg te schuren. Een mechanische exfoliant breng je aan op een nat gezicht en je wrijft het in, in cirkelde bewegingen. Je wast deze exfolaint er vervolgens weer af. De mechanische exfoliant verwijdert dus de dode huid door mechanische bewegingen.

De chemische exfoliant is een BHA of een AHA exfoliant. Deze exfoliant verwijdert dode huid door middel van een chemische reactie. De chemische exfoliant lost dan als het warden de dode huid op. Een BHA exfoliant is geschikt voor de vette tot gecombineerde huid. De AHA exfoliant is geschikt voor de normale tot droge huid. Paula’s Choice heeft een duidelijk artikel geschreven over de exfoliant!

Voorkom puistjes

Wat is body scrub?

Body scrub is een scrub speciaal voor je lichaam. Een bodyscrub maakt gebruik van harde deeltjes om de dode huidlaag op je lichaam te verwijderen. Deze harde deeltjes zijn vaak te vergelijken met grote zandkorrels. Ook op de rest van je lichaam komen dode huidcellen voor. Deze kunnen op je lichaam puistjes en ruwheid veroorzaken. Hierdoor is het verstandig om 2 tot 3 keer per week je lichaam te scrubben met een bodyscrub!

Het grote verschil tussen bodyscrub en gezichtsscrub zijn de ingrediënten. Doordat het gezicht een gevoeliger deel van de huid is zijn de ingrediënten in een gezichtsscrub ook milder. Een bodyscrub heeft grotere korrels en verwijdert hierdoor de dode huid sneller.

Je kunt een gezichtsscrub goed gebruiken voor je lichaam. Echter is het niet handig om een bodyscrub te gebruiken voor je gezicht. Ben je opzoek naar een bodyscrub? De beste body scrub vind je hier!

wat is body scrub

Is scrubben slecht voor je huid?

Het verwijderen van dode huid is altijd goed voor de huid. Echter is scrubben is niet geschikt voor alle huidtypes. Dit komt doordat je met scrubben ook de gezonde huid kan beschadigen. Vaak gebeurt dat omdat de gebruiker te agressief gaat scrubben.

Een normale huid kan deze schade makkelijk hebben. Een gevoelige huid tot vette huid echter niet. Deze huidtypes kunnen zichzelf niet herstellen na de beschadiging en zullen alleen maar geïrriteerder worden. Gebruik daarom bij een vette tot gecombineerde huid altijd een chemische exfoliant!

Geïrriteerde huid

Hoe gebruik je scrub?

Scrub is eigenlijk heel makkelijk te gebruiken. Het meest belangrijke is dat je het niet te vaak gebruikt. Je mag maar 2 tot 3 keer in de week scrubben. Anders beschadig je de gezonde huidlaag. In dit stappenplan lees je hoe je het beste kunt scrubben:

  1. Maak je gezicht eerst nat met lauw water, hierdoor gaan de poriën van de huid goed openstaan
  2. Breng vervolgens de scrub aan op de huid
  3. Masseer de scrub rustig in op de huid in cirkelende bewegingen
  4. Masseer het in op je gezicht en in je nek. Zorg dat alles goed gescrubd wordt.
  5. Wrijf niet te hard, hierdoor beschadig je de huid te veel
  6. Was vervolgens je gezicht weer met lauw water totdat alles is verdwenen.
  7. Gebruik vervolgens een face wash om de dode huidcellen te verwijderen. Je kunt hier bijvoorbeeld de Activeskin face wash voor gebruiken!
  8. Was de face wash vervolgens af met koud water
  9. Super, je bent klaar. Je huid is je voor altijd dankbaar!

Wat is de beste scrub voor mij?

Het is per huidtype afhankelijke welke scrub het beste bij jou past. Voor een normale huid is een normale mechanische exfolaint prima te gebruiken. De andere huidtypes kunnen beter een chemische exfoliant gebruiken. Check hier eerst welk huidtype je hebt!

De beste scrub voor je gezicht is de The UnScrub van Paula’s Choice. Deze scrub bevat zachten en oplosbare bolletjes die zorgen voor een diepe reiniging van de huid. De scrub verwijdert op een milde manier de dode huid en zorgt ervoor dat de huid nauwelijks beschadigd wordt. Deze scrub is te gebruiken voor alle huidtypes!

Beste gezichtsscrub

De beste body scrub is de Kiehl's - Gently Exfoliating Body Scrub Grapefruit. Deze rijke en romige scrub geëxfolieerd effectief. De scrub is samengesteld met verzachtende ingrediënten zoals aloë vera en kamille. De geur van grapefruit geeft de body scrub een heerlijke geur.

Beste body scrub

Ben je toch op zoek naar een chemische exfoliant? Check dan hier welke het beste bij jouw past!

Conclusie

Scrub is eigenlijk een hele goede manier om de dode huidlaag van de huid te verwijderen mits deze op de juiste manier gebruikt wordt. Het meest belangrijke is dat je de juiste producten aanschaft voor jouw huidtype. Daarnaast moet je uitkijken dat je niet te agressief gaat scrubben, dit kan de huid beschadigen. Al met al is een exfoliant essentieel voor een gezonde huid!

Terug naar blog

Last van je huid?

Tijd voor actie!

Heb je last van puistjes, acne of onzuiverheden? De producten van Activeskin zijn speciaal ontwikkeld om deze huidproblemen te voorkomen. Check onze effectieve producten hieronder en ervaar in 4 weken al verschil!