BLACK FRIDAY SALE: 1 + 1 Gratis

Wat is het beste? Creatine voor of na sporten innemen? - Activeskin

Wat is het beste? Creatine voor of na sporten innemen?

Creatine is een lichaamseigen stof die voorkomt in allerlei soorten voeding. Veel sporters gebruiken creatine omdat het voornamelijk je uithoudingsvermogen en spierherstel kan verbeteren, maar moet je creatine voor of na het sporten innemen? In dit artikel leg ik je alles uit over de optimale manier om dit supplement in te nemen!

Moet je creatine voor of na het sporten innemen?

Creatine is een lichaamseigen stof die als energie voorziening optreedt voor je spieren. Het komt op een natuurlijke manier uit de afbraak van aminozuren. Het supplement voorziet je spieren van energie tijdens de training. Hierdoor worden je spieren minder snel moe en kan je dus langer en zwaarder trainen zonder verzuring. Daarnaast herstellen je spieren ook gemakkelijker las er voldoende creatine aanwezig is in het lichaam. Alles bij elkaar opgeteld helpt het je spieren sneller te groeien omdat je simpel weg meer progressief overload kan genereren!

Zoals ik eerder heb gezegd is creatine een bron van energie voor je spieren, Daarom neem je creatine voor het sporten in! In de eesten week “laad” je de stof om een voorraad op te bouwen in je lichaam. Na een aantal weken laden is er altijd voldoende creatine in je lichaam aanwezig. Het maakt dan niet zoveel meer uit wanner je het neemt. Dit is ook bewezen in verschillende onderzoeken.

Heeft creatine nadelen? Lees het hier!

Moet je creatine nemen met een maaltijd?

Lang werd gedacht dat je creatine moet nemen bij een maaltijd met koolhydraten. Dit komt doordat werd gezegd dat insuline hielp bij het verwerken van de stof. Uit onderzoek bleek echter dat dit niet per se nodig is. Bekende bodybuilders zoals Calum von Mogan zweren er echter bij dat je creatine moet nemen met koolhydraten. Ik zal je het wel nemen met een zoet drankje erbij, de smaak van creatine zelf is namelijk gewoon vies.

Terug naar blog

Last van je huid?

Tijd voor actie!

Heb je last van puistjes, acne of onzuiverheden? De producten van Activeskin zijn speciaal ontwikkeld om deze huidproblemen te voorkomen. Check onze effectieve producten hieronder en ervaar in 4 weken al verschil!