BLACK FRIDAY SALE: 1 + 1 Gratis

Wat is een pre workout en waarom gebruik je het? - Activeskin

Wat is een pre workout en waarom gebruik je het?

Pre workout wordt steeds bekender onder jongeren die naar de sportschool gaan. De opmars van pre is voornamelijk te danken aan de fitness influencers die het drankje bekent hebben gemaakt. De influencers kunnen de gedachten wekken dat pre workout een wondermiddel is, anderen zeggen weer dat het gevaarlijk is voor jongeren. Er ontstaat veel onduidelijk over de vraag: Wat is een pre workout? Ik zet in dit artikel alle feiten voor je op een rijtje!

Wat is de werking van een pre workout?

Een pre workout neem je voor een training om meer energie van te krijgen, je kan dus stellen dat het een energie drank is. Een pre is een combinatie van ingrediënten die alle een bepaald doel nastreven. Samen vormen deze ingrediënten het opgewekte gevoel wat je kan krijgen.

Het is per merk verschillende welke ingrediënten aanwezig zijn in een in het product. Echter is wel te stellen dat er een aantal basis ingrediënten zijn die in alle soorten pre terug komen. De basis ingrediënten zijn: cafeïne, vitamine, BCAA, creatine, beta alanine en vasodilators.

De werking van de pre workout wordt bepaald door deze stoffen. Deze stoffen geven een chemische reactie in je lichaam waardoor je een bepaalde kick ervaart. Hieronder staat de werking per ingrediënt!

Cafeïne

Cafeïne is een van de werkzame stoffen in pre workout. De stof geeft je tijdens je training een opgewekt gevoel. Daarnaast is het bewezen dat cafeïne je spierkracht en uithoudingsvermogen verbetert. Cafeïne verbreed je bloedvaten en helpt je focussen op de training. Het is per merk verschillend hoeveel mg cafeïne erin zit. Helaas zitten er ook nadelen aan een overschot aan cafeïne, lees hier alles over!

Vitamine

Vitamine komt vaak voor in dit supplement. Meestal worden vitamines zoals B en C gebruikt om je prestaties tijdens de training te verbeteren. Zo verbetert vitamine B12 je metabolisme en je energie. Vitamine C helpt vervolgens weer met het herstel en de opname van andere vitamines. De vitamines worden vaak ook gebruikt als opvul stoffen, dit komt doordat vitamines relatief goedkoop zijn vergeleken de rest van de ingrediënten.

BCAA

BCAA is een verzamel naam voor alle essentiële aminozuren die het lichaam nodig heeft. Aminozuren ontstaat bij de afbraak van eiwitten in het lichaam. De aminozuren zijn de bouwstenen voor je spieren. Als bouwstenen van je spieren kunnen de BCAA’s helpen bij spierbeschadiging en spierafbraak te voorkomen, en spieropbouw te stimuleren.

Creatine

Tijdens een training gebruikt je lichaam creatine om energie te maken voor je spier. Hierdoor voelen je spieren sterker aan tijdens de training omdat ze niet verzuren. Je kan met creatine dan meer liften en dat leidt weer tot een betere vooruitgang. Creatine heeft veel voor- en nadelen. Lees ze hier!

Beta alanine

Beta alanine geeft de kenmerkende tinteling in je lichaam van de pre workout. Hoe meer mg van deze stof aanwezig is hoe beter je de tinteling voelt. Daarnaast verhoogt de stof je uithoudingsvermogen tijdens de training.

Vasodilators

Vasodilators is de veroorzaker van de “Pomp”. De stof verbreed je bloedvaten en zorgt ervoor dat je bloed meer zuurstof op kan nemen. Hierdoor krijgen je spieren meer bloed en zuurstof en daardoor worden je spier groter. Daarnaast verbetert het je uithoudingsvermogen tijdens je training.

Is pre workout slecht voor je?

Bij normaal gebruik kan pre workout geen kwaad. Er zijn bijwerkingen bij een overschot van bepaalde ingrediënten. Let bij de aankom van een het supplement erop dat je een pre koopt waarbij de ingrediënten in balans zijn. Veel pre workouts bevatten te veel cafeïne waardoor gebruikers negatieve bijeffecten voelen. Daarnaast kunnen mensen ook slecht reageren op creatine.

Conclusie, wat is een pre workout?

Je gebruikt pre workout dus om een extra energie kick te krijgen voor je training. Bij een goed supplement zijn de ingrediënten in balans met elkaar en versterken ze elkaar. Neem daarom ook nooit meer dan de aanbevolen hoeveelheid. Dit supplement is misschien wel het meest gebruikte supplement binnen de fitness. Twijfel je om te beginnen met pre workout? Gebruik dan eerst een lichte variant, hierdoor verklein je de kans om negatieve bijeffecten. Laat je daarnaast niet gek maken met wat er online wordt gezegd over pre workout, het is geen wondermiddel!

Ben je op zoek naar een pre workout zonder poespas en met een “normale” hoeveelheid cafeïne, check C4!

Terug naar blog

Last van je huid?

Tijd voor actie!

Heb je last van puistjes, acne of onzuiverheden? De producten van Activeskin zijn speciaal ontwikkeld om deze huidproblemen te voorkomen. Check onze effectieve producten hieronder en ervaar in 4 weken al verschil!