BLACK FRIDAY SALE: 1 + 1 Gratis

Wat is een mee eter? Alles wat je moet weten over mee eters - Activeskin

Wat is een mee eter? Alles wat je moet weten over mee eters

Wat is een mee eter? Een mee eter is een puistje met een kenmerkend zwart kopje. Puistjes komen overal op het lichaam voor. Daarnaast zijn er allerlei verschillende soorten puistjes. De mee eter is 1 van de 6 meest voorkomende puistjes. Lees hier alles over de verschillende puistjes!

Mee eters zijn goed te herkennen aan een duidelijk zwart kopje op de puist. Bij normale puistjes is het kopje vaak wit, bij een mee eter is dit kopje zwart. Mee eters komen vaak voor op de neus en op de kin. In dit artikel vind je alles wat je moet weten over de mee eter!


Wat is een mee eter?

Een mee eter is eigenlijk een zwart en hard puistje. Veel mensen denk dat de zwart puntjes om je neus, vuil en zand zijn, maar dat is niet waar! De mee eter ontstaat op dezelfde manier als een puistje ontstaat. Er komt talg vast te zitten in de porie en vervolgens raakt deze porie verstopt door dode huid of vuil. Hierdoor ontstaan alle puistjes.

Een mee eter kleurt echter zwart en wordt vaak hard. Dit komt doordat de mee eter oxideert. Als er zuurstof bij het pus komt oxideert het pus, hierdoor wordt het hard en zwart. Een mee eter kan oxideren doordat de porie niet volledig is afgesloten.

Mee eters zitten altijd in grote poriën. De porie kan daar niet helemaal afgesloten worden door de dode huid en vuil. Hierdoor blijft er ruimte vrij voor zuurstof om het pus te oxideren.

Wat is een mee eter?

Waar komen mee eters voor?

Mee eters komen vaak voor op plekken waar de huid vet is. Daarnaast moet de mee eter een grote porie hebben, anders kan het pus niet oxideren. De mee eter komt het vaakste voor op de volgende plekken:

 • Neus
 • Onder de neus vleugel
 • Rond de lippen
 • Kin
 • Wangen
 • Rug
 • Schouders
 • Borst

De plekken op de huid zijn vaak vet en beschikken over grote poriën. Hierdoor zijn de plekken ideaal voor de mee eters. Lees verder om te zien hoe je van de mee eter af komt!

Mee eters uitdrukken

Mee eters uitdrukken moet je niet doen. Met het uitdrukken van mee eters vergroot je alleen maar de kans op meer mee eters. Doordat de mee eter gevestigd zit in een grote porie komt te porie wagenwijd open te staan. Hierdoor is de porie vatbaar voor bacteriën en schimmels. Als deze de huid infecteren dan ben je weer terug bij af. Mee eters uitdrukken moet je dus nooit doen!

Puistjes uitknijpen of niet?

Tips om mee eters te verwijderen

Het verwijderen van mee eters is vaak gemakkelijker dan je denkt. Gebruik deze tips om gemakkelijk van mee eters af te komen!

 • Knijp je mee eters niet uit. Blijf ervan af en zorg dat je huidverzorgingsproducten het werk doen.
 • Ga niet extreem veel scrubben. Met een scrub beschadig je de huid alleen maar en veroorzaak je op de langetermijn meer puistjes.
 • Let op je hygiëne. Mee eters op je wang komen vaak door een gebrekkige hygiëne. Begin met het wisselen van je kussenslopen en je handdoeken om de 2 dagen!
 • Voorkom aanraking met vieze handen. Hoe meer je aan je mee eters zit met je handen, hoe meer je er gaat krijgen. Blijf daarom met je handen van je gezicht af!

Conclusie, wat is een mee eter

De mee eter is eigenlijk een van de meest voorkomende puistjes die er zijn. De mee eter is dus eigenlijk een geoxideerd puistje. Vrijwel iedereen heeft last van mee eters. Echter zijn mee eters makkelijk te verwijderen met de bovengenoemde tips. Heb je nog meer vragen over mee eters of over huidverzorging? Stel ze gerust via een Instagram DM!

Terug naar blog

Last van je huid?

Tijd voor actie!

Heb je last van puistjes, acne of onzuiverheden? De producten van Activeskin zijn speciaal ontwikkeld om deze huidproblemen te voorkomen. Check onze effectieve producten hieronder en ervaar in 4 weken al verschil!