BLACK FRIDAY SALE: 1 + 1 Gratis

Wat is de beste exfoliant voor mannen? - Activeskin

Wat is de beste exfoliant voor mannen?

Mannen moeten er steeds vaker aan gaan geloven. Een mooie kop begint bij een mooie huid. Het gezicht van de man is essentieel voor de complete uitstraling. Daarom is het belangrijk dat mannen een goede huidverzorgingsroutine hebben. Naaste een face wash en een dagcreme is een exfoliant onmisbaar in de huidroutine van de man, maar wat is de beste exfoliant voor mannen?

Wat is een exfoliant?

Een exfoliant verwijdert als het waren de dode huidcellen van de huid. Deze dode huidcellen bevinden zich in de bovenste laag van de huid. Dode huid kan uiteindelijk porie verstoppen en hierdoor kunnen dan weer puistjes ontstaan. Hierdoor is het van belang dat je op tijd je dode huidcellen verwijdert van je gezicht!

Ik hoor je denken: mijn huid lijkt gezond, heb ik ook dode huidcellen. Helaas, iedereen heeft dode huidcellen. Dode huidcellen is juiste een teken dat je huid gezond is. Eens per maand is ongeveer je hele opperhuidlaag ververst. De dode huidlaag wordt dan naar de oppervlakte van de huid geduwd. Normaal gesproken vallen de dode huidcellen uiteindelijk vanzelf eraf. Met een exfoliant versnel je dat proces eigenlijk alleen maar en voorkom je dat de dode huidlaag je porie verstopt. Want je weet het, verstopte poriën worden altijd puistjes!

Daarnaast verkleint een exfoliant de poriën van de huid. Hierdoor is de kan dus sowieso kleiner dat je porie verstopt komt te zitten. Daarnaast wordt je huid hier minder vet van omdat er simpel weg minder talg uit de huid komt.

Geen zin om al die producten te moeten gebruiken en ben je op zoek naar het essentiële product voor de mannenhuid, check dan de Activeskin Face Wash. De Face Wash maakt je gezicht schoon en exfolieert tegelijkertijd! Wil je wel een losse exfolaint, dan zal ik de Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant doen. Lees verder om te weten waarom dit zo is!

Waarom is een exfoliant voor mannen juist zo belangrijk?

Mannen zijn van oudsher altijd al vaker buiten dan vrouwen. Hierdoor is onze huid beter instaat om weer en wint te trotseren. Onze huid is vetter en dikker dan die van vrouwen. Deze oer huid is niet bestemd voor binnen. Binnen wordt deze oer huid vaker geïrriteerd en ontstaan er vaker puistjes. Moderne mannen hebben al die olie om het gezicht vet te houden niet meer nodig. Met een exfoliant kan je je poriën verkleinen, hierdoor ontstaat dus minder talg.

Daarnaast eten mannen ook veel eiwit, dit geld voornamelijk voor de sporters. Door eiwit ververst je huid vaker. Hierdoor ontstaat een dikkere dode huidlaag. Om die huidlaag weg te werken moet je daarom altijd een exfoliant gebruiken.

Wat is dan de beste exfoliant voor mannen?

Er zijn twee soorten exfoliatie. De eerste is een mechanische exfoliant, ook wel scrub genoemd. De ander is een chemische exfoliant. De mechanische exfoliant bestaat uit een soort gel met kleine harde korrels erin. Met ze form schuur je letterlijk de dode huidlaag van je huid. Dit is prima te gebruiken voor het lichaam maar moet absoluut niet gebruikt worden op je gezicht. Door de harde korreltjes beschadig je namelijk de huid en veroorzaak je wondjes. Hierdoor kunnen puistjes ontstaat.

Een chemische exfoliant is beter voor de mannelijke huid! Een chemische exfoliant werkt aan de hand van een chemische reactie. Deze reactie lost als het waren de dode huidlaag op. Er zijn twee soorten chemische exfoliant. De eerste is een BHA exfoliant, deze is geschikt voor de vette en gecombineerde huid. De AHA exfoliant is dan weer geschikt voor de droge huid. BHA exfoliant zijn beter geschikt voor de mannelijke huid!

De beste exfoliant voor mannen is de Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant.

Terug naar blog

Last van je huid?

Tijd voor actie!

Heb je last van puistjes, acne of onzuiverheden? De producten van Activeskin zijn speciaal ontwikkeld om deze huidproblemen te voorkomen. Check onze effectieve producten hieronder en ervaar in 4 weken al verschil!