BLACK FRIDAY SALE: 1 + 1 Gratis

Wat helpt tegen pukkels? De beste tips tegen pukkels - Activeskin

Wat helpt tegen pukkels? De beste tips tegen pukkels

Pukkels en puistjes zijn heel vervelend en je wilt er zo snel mogelijk vanaf. Maar wat helpt tegen pukkels? Pukkels komen voor in allerlei soorten en maten. Daarnaast kunnen ze op meerdere plekken voorkomen zoals de hals, rug, borst, gezicht en kin.

Gelukkig zijn pukkels makkelijke te bestrijden met een aantal handige tips en tricks. In dit artikel lees je wat het beste werkt tegen pukkels en welke producten je het beste kunt gebruikten tegen pukkels.

Wat helpt het beste tegen pukkels?

Er zijn eigenlijk 5 basis tips die altijd helpen tegen pukkels. De ene tip voorkomt pukkels en de ander kan ze genezen. Over het algemeen is het zo dat het makkelijker is om pukkels te voorkomen dan dat je ze moet genezen. De 5 beste tips zijn:

  1. Drink voldoende water om pukkels te voorkomen
  2. Gebruik de juiste huidverzorgingsproducten om pukkels te voorkomen
  3. Let op je hygiëne
  4. Was je gezicht om pukkels te voorkomen
  5. Keep it simpel
    Alle tips werk ik hieronder voor je uit zodat jij van elke tip kunt profiteren!

Tip 1: Drink voldoende water

Drinkwater is in ieder geval erg belangrijk. Water is essentieel voor de kernprocessen van het menselijk lichaam, zoals spierherstel, hersenfunctie, vetverbranding en huidverbetering.

Water verbetert de huid door de huid te hydrateren en gifstoffen uit de huid te verwijderen. Bovendien kan water de huid minder vet maken. Water kan pukkels voorkomen!

Tip 2: Juiste huidverzorgingsproducten helpt tegen pukkels

Het verzorgen van je huid is belangrijk om haaruitval te voorkomen. Een goede huidverzorgingsroutine bevat eigenlijk maar 3 goede producten. Al het gedoe eromheen is niet nodig.

Activeskin Face Wash

Het basisproduct is altijd een goede gezichtsreiniger. Een goede gezichtsreiniger kan overtollig talg en vuil van de huid verwijderen. Bovendien maakt het de huid schoon en glad, en begint dan niet meer aan de huid te trekken. Dit is de beste face wash tegen pukkels.

Het volgende product is een exfoliant. Exfolianten kunnen de dode huid van het gezicht verwijderen. Dit voorkomt verstopping van de poriën, die uiteindelijk tot acne zullen leiden. Gebruik altijd BHA- of AHA- exfoliant, afhankelijk van uw huidtype. Check hier welke exfoliant bij je past!

Het eindproduct is een dagcrème. Dagcrème kan de huid overdag verbeteren en de huid beschermen tegen zonlicht. Daarnaast voorkomt dagcrème dat de huid overdag vettig wordt. Check hier de beste dagcreme voor mannen. Daarom kan een goede huidverzorging pukkels voorkomen!

Tip 3: Let op je hygiëne

Een goede hygiëne is erg belangrijk om acne te voorkomen. Tijdige vervanging van kussenslopen is bijvoorbeeld erg belangrijk om pukkels te voorkomen. Je kussensloop is een ideale plek om bacteriën te laten nestelen. Vervang daarom de kussensloop om de twee dagen.

Dit geldt ook voor handdoeken. Omdat handdoeken nat worden en vervolgens drogen, zijn ze vuiler dan u denkt. Vervang daarom de handdoeken op tijd. Een goede hygiëne kan pukkels voorkomen!

Tip 4: Was je gezicht om pukkels te voorkomen

Zoals vermeld in Tip 2 is het belangrijk om goed voor de huid te zorgen, en het wassen van je gezicht is ook erg belangrijk. Was je gezicht elke ochtend bij het opstaan ​​en 's avonds voordat je naar bed gaat.

Was daarna je gezicht met een hoogwaardige gezichtsreiniger en een schone handdoek. Daarnaast is het belangrijk om na het sporten je gezicht zo snel mogelijk te wassen. Vooral na het sporten zullen bacteriën en overtollig talg vlekken op je gezicht geven. Was je gezicht en voorkom uitbraak!

Gezichtsreining voor mannen

Tip 5: Keep it simple

Het meest belangrijke is, keep it simple. Als veel mensen last krijgen van pukkels wordt alles uit de kast gehaald om daarvan af te komen. Er worden agressief schoonmaakmiddelen gebruikt en huid tuin en keuken tips van oma weet raad.

Doe dit alsjeblief niet! De kernboodschap is dat met een eenvoudige huidverzorgingsroutine je de meeste pukkels buiten de deur kan houden. Als je dan toch nog last krijgt van pukkels, laat ze dan lekker met rust. Geloof het of niet, pukkels gaan het snelste weg als je er niks aan doet.

Het enige wat je moet doen is je huid schoon houden en af en toe exfoliëren, thats it. Simple toch?

Conclusie, wat helpt tegen pukkels?

Over het algemeen helpt alleen een goede huidverzorging en hygiëne tegen pukkels. Als je deze twee punten op oorden hebt dan voorkom je de meeste pukkels. Als je toch pukkels krijgt, blijf er dan lekker af!

Pukkels komen uiteindelijk altijd wel, je kunt hier helaas weinig aan doen. Als je echt wat wilt doen aan je pukkels dan moet je je lifestyle veranderen. Lees hier alles over hoe je jouw lifestyle gezonder maakt!

Terug naar blog

Last van je huid?

Tijd voor actie!

Heb je last van puistjes, acne of onzuiverheden? De producten van Activeskin zijn speciaal ontwikkeld om deze huidproblemen te voorkomen. Check onze effectieve producten hieronder en ervaar in 4 weken al verschil!