BLACK FRIDAY SALE: 1 + 1 Gratis

Wanner is creatine te hoog in je lichaam? - Activeskin

Wanner is creatine te hoog in je lichaam?

Creatine is een lichaamseigen stof die voorkomt in allerlei soorten voeding. Daarnaast kan het ook gesupplementeerd worden, maar wanneer is creatine te hoog? Door te supplementeren kan er gemakkelijk een overschot ontstaat. Bij een overschot aan creatine kunnen er negatieve bijwerking ontstaat. Lees hier alles over wat er gebeurt als creatine in je lichaam te hoog wordt!

Wat is het?

Creatine is een lichaamseigen stof die als energie voorziening optreedt voor je spieren. Het komt op een natuurlijke manier uit de afbraak van aminozuren. Aminozuren ontstaan op het moment dat een eiwit wordt afgebroken in het lichaam. Je lichaam maakt het zelf ook aan, de hoeveelheid is afhankelijk van de hoeveelheid eiwitten die je eet.

Creatine voorziet je spieren van energie tijdens de training. Hierdoor worden je spieren minder snel moe en kan je dus langer en zwaarder trainen zonder verzuring. Dit kan je gebruiken om sneller spiermassa op te bouwen. Ook zorgt het ervoor dat je sneller kan herstellen van een workout. Hierdoor kan je dus nog sneller je doelen bereiken. Check het hele onderzoek hier!

Wanner is creatine te hoog in het lichaam?

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is 0,3 gram per kilo lichaamsgewicht. Stel je weegt 80 kilo, dit betekent dat ik maximaal 24 gram creatine mag hebben op een dag. Dit geld voor de eerste weken van gebruik, de opbouw fase. Na de eerste week heb je nog maar 0,03 gram per kilo lichaamsgewicht nodig. Dat is dus 2,4 gram als je 80 kilo weegt.

Bedenk wel dat je lichaam al redelijk veel zelf aanmaakt als je voldoende eiwitten eet. Als je 2 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht aan houdt dan krijg je met 80 kilo lichaamsgewicht 160 gram eiwit binnen. Uit 160 gram eiwit haalt je lichaam ongeveer 6 gram. Daarnaast zit er vaak nog creatine in je per workout. Over het algemeen haal je met je dagelijkse max niet met voeding en het nemen van je pre workout. Let dus wel op dat als je creatine bij neemt, kom dan niet boven je max voor een dag!

Welke supplementen veroorzaken nog meer puistjes?

Wat gebeurt er bij te veel creatine?

Creatine zelf is een veilig sport supplement om te gebruiken. Daarnaast is het, het meest geteste supplement en is de werking ervan ook wetenschappelijk bewezen. De echten nadelen ontstaat doordat het supplement het mannelijke hormoon DHT aanmaakt. Een sportende man heeft al snel een overschot aan DHT in zijn lichaam. DHT wordt gevormd door testosteron en het enzym 5-alfa. Het hormoon DHT is het meest makkelijke en dominanten hormoon wat de mens kent. Door een overschot aan DHT kunnen er verschillende problemen ontstaan zoals:

  • Haarverlies op je hoofd
  • Meer lichaamsbeharing
  • Overmatig zweten
  • Acne
  • Agressie
  • Verhoogde bloeddruk

Het is belangrijk dat je weet dat deze gevolgen lang niet bij iedereen ontstaan. Let wel op, het supplement kan dus uiteindelijk deze gevolgen hebben. Heb je al last van een van de punten die op dit lijstje staan? Stop dan direct met het nemen van creatine, hierdoor bouwt je DHT weer langzaam af!

Terug naar blog

Last van je huid?

Tijd voor actie!

Heb je last van puistjes, acne of onzuiverheden? De producten van Activeskin zijn speciaal ontwikkeld om deze huidproblemen te voorkomen. Check onze effectieve producten hieronder en ervaar in 4 weken al verschil!