BLACK FRIDAY SALE: 1 + 1 Gratis

Veroorzaakt het eten van suiker puistjes? - Activeskin

Veroorzaakt het eten van suiker puistjes?

Puistjes kunnen op allerlei manieren ontstaan. De afgelopen jaren is suiker in je voeding steeds meer in opspraak geraakt. Er wordt gezegd dat naast dat suiker je "dik" zou maken, veroorzaakt suiker ook puistjes. Wij vonden dit een interessante conclusie en hebben besloten om de feiten even op een rijtje te zetten. Veroorzaakt het eten van suiker puistjes? Dat weet jij aan het einde van dit artikel!

Insulinepiek veroorzaakt puistjes

Verschillende huisartsen en onderzoekers discuteren nog steeds over het ontstaan van puistjes door suiker. Er zijn geen onderzoeken gedaan die de exacte relatie tussen puistjes en suiker onderzoeken. Wel is er uit eerdere onderzoeken gebleken dat een insulinepiek de talgproductie kan versnellen. Een insulinepiek krijg je door een grote hoeveelheid suiker in een keer te nemen. De insuline kan de talgproductie versneller doordat insuline de aanmaak van de mannelijke hormonen zoals testosteron en DHT stimuleert. Deze hormonen zorgen ervoor dat de talgklier meer talg gaat produceren, hierdoor kunnen meer puistjes ontstaan.

Veroorzaken meer hormonen puistjes? Check het hier!

Insulinepiek en huidcellen

Naast dat insuline de talgproductie kan versnellen, heeft insuline ook invloed op je huidcellen. Een insulinepiek zorgt ervoor dat je huidcellen geactiveerd worden. Hierdoor ververst de huid zich en blijft er dus een dode huidlaag achter. Het is goed dat je huidlaag zich ververst, dit is een kenmerk van een gezonde huid. Echter ontstaat door het verversen ook een dode huidlaag. Dode huid kan de poriën verstoppen, hierdoor kunnen dan weer puistjes ontstaan. Zorg er dus altijd voor dat je dode huidlaag verwijdert met een exfoliant. Je voorkomt hierdoor dat je puistjes krijgt!

Verergert suiker je puistjes?

Er zijn een hoop onderzoeken gedaan rondom dit onderwerp. Zo is in een Koreaans onderzoek onderzocht of suiker invloed had op mensen die sowieso al puistjes hadden. Het onderzoek is gedaan met twee groepen, de ene groep vermeed suiker en de andere groep at gewoon normaal. De groep die suiker had vermeden hadden na 10 weken minder last van puistjes dan aan het begin van het onderzoek. De andere groep bleef gelijk ten opzichte van het begin van het onderzoek. Er is dus te zeggen dat je van geen suiker eten minder puistjes krijgt. Let wel op, suiker is niet het wondermiddel. Een gezonde levensstijl daaromheen is nog belangrijker!

Krijg je dus door het eten van suiker puistjes?

Al met al kunnen we stellen dat het eten van suiker invloed kan hebben op puistjes. Echter kunnen het onderzoek niet hard maken dat puistjes alleen van suiker komt. Het is veel belangrijker dat je een goede huidverzorgingsroutine hebt en een gezonde levensstijl. Minder suiker eten kan dus wel helpen, maar is zeker niet de grote oorzaak van je puistjes!

Benieuwd naar het onderzoek?

Terug naar blog

Last van je huid?

Tijd voor actie!

Heb je last van puistjes, acne of onzuiverheden? De producten van Activeskin zijn speciaal ontwikkeld om deze huidproblemen te voorkomen. Check onze effectieve producten hieronder en ervaar in 4 weken al verschil!