BLACK FRIDAY SALE: 1 + 1 Gratis

Scrubhandschoen, alles wat je moet weten! - Activeskin

Scrubhandschoen, alles wat je moet weten!

De scrubhandschoen is niet meer weg te denken uit onze verzorgingsroutines. De scrubhandschoen is namelijk het perfecte middel om je huid vrij te maken van dode huidcellen. In dit artikel vertel ik je alles wat je moet weten over de scrubhandschoen!

Scrubben met een scrubhandschoen is relatief gemakkelijk. Echter kunnen er wel vragen ontstaan zoals hoe en wanneer je de scrubhandschoen gebruikt. Daarnaast zijn er verschillende scrubhandschoenen te koop, welke scrubhandschoen is het beste voor jou? Ik leg je alles uit wat je moet weten over de scrubhandschoen!


Waarom scrubben met scrubhandschoen?

Waarom gebruik je een scrubhandschoen? Het scrubben met een scrubhandschoen doe je om de dode huidcellen van je huid te verwijderen. Hij doet dit door de dode huidcellen van de huid af te schuren.

Dode huidcellen bevinden zich in de eerste huidlaag van je huid. De naam zegt het al, dode huidcellen zijn huidcellen die doodgegaan zijn. Nieuwe huidcellen worden gevormd in de huidlaag eronder. Er worden continu nieuwe huidcellen bij gemaakt, hierdoor worden de oudere huidcellen naar de oppervlakte geduwd. Als je niets met de dode huidcellen doet vallen ze vanzelf van de huid af. Lees in dit artikel van huidarts alles over de huid!

Dode huidcellen zorgen voor een betere bescherming tegen Uv-straling. Echter veroorzaken dode huidcellen ook puistjes doordat de dode huidcellen de talg poriën verstoppen. Daarnaast geven dode huidcellen je huid een stroef gevoel.

Al met al is het goed om de dode huidcellen af en toe van de huid te verwijderen. Dit kun je op je lichaam doen met een handschoen en op je gezicht met een exfoliant. Check in dit artikel van Activeskin alles over de beste bodyscrub!

Dode huidcellen verwijderen door scrubben

Wanneer scrubben met scrubhandschoen?

Nu we weten waarom je een scrubhandschoen gebruikt moeten we ook weten wanneer je een scrubhandschoen gebruikt. Gelukkig is het antwoordt op deze vraag makkelijk!

Het exacte tijdstip waarop je gaat scrubben maakt niet zoveel uit. Het is aan te raden om minimaal 1 keer per week en maximaal 3 keer per week je lichaam te scrubben. Dit komt omdat je tijdens het scrubben je huid licht beschadigt. Dit kan in principe niet zoveel kwaad als je het niet te vaak doet!

Scrub dus 1 tot 3 keer per week. Ik adviseer je om te scrubben onder de douche. Hierdoor wordt het scrubben een stuk prettiger. Als ik een moment van de dag moet adviseren zal mijn voorkeur uitgaan naar s’ avonds voor het slapen gaan. Dit komt omdat de huid dan in de nacht kan herstellen! Lees in dit artikel van Dermalogica alles over het huidherstel proces.

Scrubben onder de douche

Welke scrubhandschoen moet je gebruiken?

Welke scrubhandschoen moet je nu gebruiken? Bij scrubhandschoenen is het zo dat je door de bomen het bos niet meer ziet. In principe is de keuze gelukkig niet zo ingewikkeld.

Tijdens de aankoop van een handschoen moet je eigenlijk op een aantal dingen letten. Ten eerste is de hardheid van de scrub handschoen erg belangrijk. Hoe harder de handschoen, hoe agressiever de scrub. En zoals bij veel dingen geldt, agressie is nooit de oplossing ;)

Daarnaast moet je letten op pasvorm, kwaliteit en meteriaal. Hieronder zal ik een aantal bekende scrubhandschoenen bespreken!

Marokkaanse scrubhandschoen

De Marokkaanse scrubhandschoen is een van de bekendste scrubhandschoenen. De Marokkaanse scrubhandschoen, ook wel de kessa genoemd, geeft een zachte en effectieve reiniging voor de huid. De handschoen verwijdert op een milde manier dode huidcellen en is daardoor goed geschikt voor de gevoelige huid. Wil je meer weten over de Marokkaanse kessa? Check dan deze link!

Scrubhandschoen Hammam

Een Hammam scrubhandschoen vindt zijn oorsprong in het badhuis. Hier werden deze scrubhandschoenen gebruikt voor de reiniging van de huid.

Je vraagt je misschien af wat is het verschil tussen een Hammam en een Marokkaanse scrubhandschoen? Kort gezegd, helemaal niets. Beide handschoenen zijn vrijwel hetzelfde. Wil je een Hammam scrubhandschoen kopen, check dan deze link!

Harde scrubhandschoen gebruiken

De grootste fout die je kunt maken is het gebruiken van een harde scrubhandschoen. Zoals ik hierboven al vertelden is scrubben met een harde handschoen te agressief. Hierdoor maak je meer kapot dan dat je lief is. De huid kan hierdoor geïrriteerd raken en er kunnen zich juist meer puistjes gaan vormen. Wil je meer weten over de geïrriteerde huid? Lees dan dit artikel van Activeskin!

Hoe gebruik je een scrubhandschoen?

We weten nu waarom, wanneer en welke scrubhandschoen je moet gebruiken. De enige vraag die nog resteert, hoe gebruik je een scrub handschoen?

Zoals ik al eerde zij is het het beste om 1 tot 3 keer in de week je lichaam te scrubben. Scrub vervolgens met de juiste handschoen in cirkelende bewegingen over de huid. Je kunt zeep gebruiken op dit soepeler te laten gaan. Als je dat doet is het wel belangrijk dat je zeep pakt zonder parfum. Door parfum kan de ligt beschadigde huid gaan irriteren. Check hier welke lichaamszeep het beste is voor je huid!

Scrub met de scrubhandschoen niet te hard over de huid. Ligt wrijvende beweging is ruim voldoende. Als je huid extreem rood wordt nadat je hebt gescrubd heb je het te hard gedaan.

Als laatste is het belangrijk dat je de handschoen af en toe uitwast. Dit kan vaak gewoon in de wasmachine. Die die minstens om de 3 keer dat je hem gebruikt. De dode huidcellen die je van je huid verwijdert blijven namelijk achter in de handschoen.

Scrubhandschoen voor gezicht gebruiken

De grootste fout die je kunt maken is het gebruiken van de scrubhandschoen op je gezicht. De huid op je gezicht is namelijk veel gevoeliger en dunner dan de huid op je lichaam. De handschoen beschadigt de huid op je gezicht, hierdoor krijg je irritatie, acne en roodheid.

Echter is het verwijderen van dode huidcellen op je gezicht wel essentieel. Hiervoor kan je de Activeskin Face Wash het beste gebruiken. Deze verwijdert namelijk op een milde manier de dode huidcellen en reinigt de huid ook! Daarnaast maakt hij de huid minder rood en gaat irritatie tegen. Ben je benieuwd naar de face wash, check hem dan hier!

Scrubhandschoen kopen

Tijd voor actie! We gaan een scrubhandschoen kopen. Zoals je al eerder hand gelezen kan je het beste kiezen voor een Hammam of een Kessa. Ik zal je aanraden om een handschoen van kwalitatief materiaal te kopen. Het beste kan je een handschoen kopen van polyester. Deze scrubben namelijk mild en zijn makkelijk uit wasbaar. Ben je opzoek naar de beste scrubhandschoen? Check hem dan hier!

Conclusie

Al met al kunnen we stellen dat het gebruik maken van een handschoen om te scrubben erg goed is voor de huid. Je huid wordt er zacht en gezond van. Gebruik een handschoen altijd voor alleen je lichaam. Het belangrijksten is dat je de juiste handschoen koopt van goed materiaal. De handschoen moet mild scrubben en makkelijk uit wasbaar zijn. Tijdens het gebruik van de handschoen is het belangrijk dat je niet te veel kracht zet. Nice and slow is de beste manier om een scrubhandschoen te gebruiken!

Terug naar blog

Last van je huid?

Tijd voor actie!

Heb je last van puistjes, acne of onzuiverheden? De producten van Activeskin zijn speciaal ontwikkeld om deze huidproblemen te voorkomen. Check onze effectieve producten hieronder en ervaar in 4 weken al verschil!