BLACK FRIDAY SALE: 1 + 1 Gratis

Puistjes uitknijpen met naald, wat is de beste manier? - Activeskin

Puistjes uitknijpen met naald, wat is de beste manier?

Een puistje uitknijpen is misschien wel het meest satisfying gevoel ooit. Op het moment dat je dat puistje met een dikke witte kopje tussen je vingers krijgt wordt dat gevoel helemaal gestimuleerd. Helaas is puistjes uitknijpen met je handen niet altijd een goed idee. De beste manier is puistjes uitknijpen met naald!

Waarom moet je puistjes uitknijpen met naald?

Puistjes uitknijpen is over het algemeen geen goed idee. Dit komt doordat bij het uitknijpen van een puistje de huid als het waren barst. Het witte pus zit namelijk vast in de opgezwollen porie onder de huid. De porie is meestal bedenkt door vuil of dode huidcellen. Als je je puistje uitknijpt schuurt de porie een stukje uit en ontstaat er een open wondje. Hierdoor kunnen bacteriën makkelijk de huid binnen gaan, er kan dan weer een puistje ontstaan. Ook heeft een wondje veel meer tijd nodig om te helen dan een normaal puistjes. Hierdoor heb je vaak langer last van een rood plekje.

Een naald biet hierbij een oplossing. Door een klein gaatje te maken in het puistje met de naald kan het pus er vanuit daar uitlopen. Hierdoor voorkom je dus dat de porie scheurt. Het is dan wel belangrijk dat je de naald eerst hebt ontsmet en daarna niet te hard het pus eruit duwt. Lees het volledige stappenplan hieronder!

Puistjes kunnen ook makkelijk voorkomen worden. Check de beste tips om dit te doen!

Hoe kan je het beste je puistjes uitknijpen met naald?

Als je er toch voor kiest om je puistje uit te knijpen kan je dat het beste doen met een naald. Hieronder heb ik puntsgewijs een stappenplan aangegeven hoe je dit het beste kan doen.

  1. Pak een scherpe en roestvrije naald (het liefste een speciale puistjesnaald!)
  2. Desinfecteer je handen eerst voordat je aan de slag gaat!
  3. Desinfecteer de naald met desinfectie en verwarm de naald daarna. Doe dit in het blauwe deel van de vlam, dit deel is warmer en voorkomt zwarte aanslag.
  4. Prik de naald nu voorzichtig in het witte kopje van je puistje, het liefste in het midden!
  5. Druk nu heel voorzichtig met je schonen handen het witte pus uit de puist, gebruik geen nagels! Probeer een gelijk niveau aan druk te geven aan beide kanten. Stop met drukken als alle pus en vocht eruit is. Het kan zo zijn dat er een beetje bloed mee komt, dat is niet erg. Stop echter wel als het alleen nog maar bloed is!
  6. Vang het pus op een schoon watje op, maak een deppende beweging en niet wrijvend
  7. Na een tijdje blijft er alleen nog maar het legen puistje over, doe hier voor de rest niks meer mee. Voorkom dat het puistje wordt aangeraakt door handen of door andere dingen. Laat het puistje rustig helen en smeer er geen troep meer op!
  8. Je hebt je puistje veilig uitgeknepen!

Conclusie

Een puistje uitdrukken is eigenlijk niet goed om te doen. Alleen als je het op de juiste manier doet voorkom je achteraf schade. Kies je er toch voor om dit te doen, doe het dan volgens dit stappenplan. Gebruik daarnaast een naald die speciaal is geschikt voor je puistjes. Deze kan je kopen bij je huidsalon of online. Direct een goede naald bestellen? Klink dan hier voor de beste naald voor je puistjes!

Terug naar blog

Last van je huid?

Tijd voor actie!

Heb je last van puistjes, acne of onzuiverheden? De producten van Activeskin zijn speciaal ontwikkeld om deze huidproblemen te voorkomen. Check onze effectieve producten hieronder en ervaar in 4 weken al verschil!