BLACK FRIDAY SALE: 1 + 1 Gratis

Puistjes op rug man, HOE KOM JE van mannen puistjes HET BESTE AF? - Activeskin

Puistjes op rug man, hoe kom je van mannen puistjes het beste af?

Puistjes op de rug van de man komen vaak voor. Veel mannen hebben last van puistjes op hun rug, schouders en borst. Deze puistjes kunnen verschillende oorzaken hebben.

De meeste mannen in de leeftijd van 15 tot 35 jaar krijgen last van kleine puistjes op hun rug. Deze puistjes worden veroorzaakt door verschillende factoren. De puistjes bevinden zich vaak aan de bovenkant van de rug en kunnen zowel groot als klein zijn.

De meeste puistjes die op de rug van de man voorkomen zijn onderhuidse puistjes. Deze puistjes zijn vaak erg rood en opgezwollen. Bij aanraking kunnen deze puistjes ook pijn doen. In dit artikel lees je alles over deze puistjes en over hoe je het beste van puistjes op de rug afkomt!


Oorzaak puistjes op rug man

Puistjes op de rug van de man komen vaak voor bij mannen in de leeftijd van 15 tot 35 jaar. Het is ook niet zo raar dat mannen puistjes krijgen op hun rug. Op de bovenkant van de rug zitten veel talgklieren. Deze talgklieren zijn vaak groot en raken daardoor gemakkelijk verstopt. Mannen krijgen ook vaak puistjes op de borst, schouders, nek en voorhoofd, lees hier alles over in dit artikel!

De puistjes die op je rug voorkomen worden veroorzaakt door twee factoren. De factoren die puistjes veroorzaken zijn:

  • Strakke kleding bij actieve activiteiten
  • Een schommeling in je hormoon balans

Het is belangrijk dat je beide problemen goed begrijpt. Hierdoor kun je later ook de juiste keuzes maken voor een oplossing.

Puistjes op rug man

Puistjes op je rug door strakke kleding

De eerste oorzaak is te strakke kleding, dit geldt voornamelijk voor sportkleding. Tijdens het sporten wordt je lichaam warm, de meeste mannen gaan vervolgens zweten op hun rug, voorhoofd en borst. Doordat het lichaam warmer wordt gaan de poriën van de huid openstaan.

De combinatie tussen zweet en het schuren van strakke sportkleding op de huid resulteert vaak in puistjes op de rug. Ook maakt het soort sportkleding ook nog uit. Het ene materiaal irriteert de huid meer dan het andere materiaal. Lees in dit artikel van de Huidpraktijk alles over de juiste sportkleding!

Puistjes op je rug door hormonen

Verreweg de meeste puistjes bij mannen worden veroorzaakt door hormonen, en dan vooral door testosteron. Testosteron is een mannen hormoon waar de meeste mannen een grote hoeveelheid van hebben. Lees in dit artikel alles over een testosteron overschot!

Naast dat testosteron invloed heeft op je libido en je gedag, heeft het ook invloed op je talgproductie. Bij een overschot aan testosteron wordt de talgproductie extreem gestimuleerd, dit resulteert in een vettige huid!

Door een extreme talgproductie wordt de huid van de rug, voorhoofd, schouders en borst vet. De talgklieren, waar de talg geproduceerd wordt, kunnen hierdoor geïrriteerd raken. Een geïrriteerde talgklier kan vervolgens ontsteken en veranderen in een puistje.

Bij veel mannen vindt deze extreme talgproductie plaats op de rug. Hierdoor is het ook niet zo raar dat je puistjes krijgt als man op je rug!

Wat is talg?

Hoe kom je van puistjes op je rug af?

Het is eigenlijk vrij eenvoudig om van puistjes op je rug af te komen. Hieronder heb ik 3 tips neergezet op makkelijk van je puistjes af te komen!

Tip 1: Draag andere sportkleding

De eerste tip is om andere sportkleding te dragen. Zoals ik al zei heeft sportkleding een grote invloed op puistjes op je rug. Kies daarom voor lossere sportkleding die minder schuurt op de huid. Ook is het belangrijk dat je voor luchtige kleding kiest, hierdoor wordt je huid minder heet en ga je minder zweten. Lees in dit artikel van HealthMatch waar je kleding aan moet voldoen!

Tip 2: Reinig en scrub je huid

Het is belangrijk dat je je rug  goed schoon houd. Puistjes ontstaan door overtollig talg en dode huidcellen. Het is belangrijk dat je beide factoren verwijdert van je huid.

Het beste middel tegen puistjes op je rug, schouder en borst is de Activeskin Body Bundle. De Body Bundle hebben we speicaal ontwikkeld voor puistjes op deze plekken. In de Body Bundle zit een face wash en een scrub handschoen. De face wash lost de talg en de dode huidcellen op. De scrub scrubt vervolgens het van je huid af. De Body Bundle is de oplossing voor jouw puistjes. Check hier de Body Bundle!

Tip 3: Check je voeding

Puistjes komen van binnen uit. Voeding speelt een belangrijke rol op je huid. Voornamelijk zuivel, suiker en verzadigt vet. Het is daarom belangrijk dat je je voeding opnieuw overweegt. Check dit artikel welke voedingsmiddel puistjes kunnen veroorzaken!

Conclusie

Ik hoop dat je met de tips aan de slag kunt om je rug puistjes vrij te maken. Vaak betekenen puistjes op je rug ook dat je puistjes op je voorhoofd kan krijgen. Daarom wil ik je ook adviseren om vroegtijdig te beginnen met het reinigen van je gezicht met een face wash. Puistjes voorkomen is makkelijker en goedkoper dan puistjes genezen!

Terug naar blog

Last van je huid?

Tijd voor actie!

Heb je last van puistjes, acne of onzuiverheden? De producten van Activeskin zijn speciaal ontwikkeld om deze huidproblemen te voorkomen. Check onze effectieve producten hieronder en ervaar in 4 weken al verschil!