BLACK FRIDAY SALE: 1 + 1 Gratis

Puistjes in je nek? Met deze 3 tips kom je ervan af! - Activeskin

Puistjes in je nek? Met deze 3 tips kom je ervan af!

Puistjes in je nek zijn erg vervelend. Het ontstaan van de puistjes in je nek kunnen verschillende redenen hebben. De puistjes zijn vaak pijnlijk en zien er opvallend uit. Gelukkig zijn er gemakkelijke manieren op van die puistjes af te komen. In deze blog heb ik de drie beste tips onder elkaar gezet om van puistjes in je nek af te komen.

Hoe ontstaat puistjes in je nek?

Er zijn twee soorten puistjes die voorkomen in je nek. De eerst is een rode bobbel onder de huid. De bobbel is vaak hard en is erg gevoelig. Daarnaast is de bobbel rood van kleur. Deze bobbel wordt vaak een pukkel genoemd. De pukkel ontstaat door een ingegroeide haar in het haarzakje. Er zijn een aantal verschillende redenen waarom een haar ingroeit, deze bespreken we later. De twee is gewoon een puistje. Het puistje is te herkennen aan een duidelijk wit kopje. Puistjes ontstaan wanneer de porie verstopt raak met talg, de porie zwelt dan op en er ontstaat dan een puistjes. Beide puistjes zijn gemakkelijk te bestrijden met deze drie tips!

Meer lezen over verschillende puistjes, lees dan verder!

1. Scheer op de juiste manier

Deze tip geldt voornamelijk voor mannen. Het is van essentieel belang dat je op de juiste manier scheert. Dit is voornamelijk belangrijk als je een geïrriteerde huid hebt. Door op de verkeerde manier te scheren kan je ervoor zorgen dat je baardhaartjes later gaan ingroeien. Deze ingroeiing resulteert vervolgens in een puistjes die je lang blijft zien. Het meest belangrijke is dat je de juiste richting op scheert en je huid van tevoren goed verzorgt. Door je huid warm en soepel te maken voorkom je ingegroeide haartjes. Bekijk het volledige scheer stappenplan hier!

2. Voorkom puistjes in je nek door een facewash

Naast dat een facewash essentieel is voor een gezonde huid, voorkomt het ook nog eens puistjes. De meeste puistjes ontstaan op het moment dat een porie verstopt raakt met talg. De porie zwelt dan op, wordt rood en krijgt een wit kopje. Om te voorkomen dat je porie verstopt raakt is het belangrijk op je huid goed schoon te houden. Gebruik minimaal twee keer per dag een goede facewash die geschikt is voor jou huidtype. Hierdoor voorkom je dat je poriën verstopt raken met talg. Toevallig verkoopt Activeskin een gezichtsreiniger die je puistjes kan voorkomen. De gezichtsreiniger laat je huid schoon en fris achter. Ben je al enthousiast? Neem eens een kijkje en klik hier!

3.Blijf van je puistjes af!

Puistjes in je nek zijn vervelend om te hebben en je wil er zo snel mogelijk vanaf. Het uitknijpen van een puistje doet meer kwaad dan goed. Op het moment dat je een puistje uitknijpt scheur je de huid en de porie open. Het pus en de bacteriën van de geïrriteerde talgklier komen dan naar buiten zetten. Hierdoor ontstaat er een wondje dat langer de tijd nodig heeft om te helen. Het is daarom belangrijk dat je je puistje nooit uitknijpt. Puistjes gaan vanzelf weg, heb geduld!

Mocht je puistje nu echt heel veel pijn doen en wil je er zo snel mogelijk vanaf. Raadpleeg dan een dermatoloog!

Terug naar blog

Last van je huid?

Tijd voor actie!

Heb je last van puistjes, acne of onzuiverheden? De producten van Activeskin zijn speciaal ontwikkeld om deze huidproblemen te voorkomen. Check onze effectieve producten hieronder en ervaar in 4 weken al verschil!