BLACK FRIDAY SALE: 1 + 1 Gratis

Puistjes door zweet, krijg je puistjes door het zweten? - Activeskin

Puistjes door zweet, krijg je puistjes door het zweten?

Puistjes kunnen allerlei oorzaken hebben. Ook zweten kan puistjes veroorzaken. Maar hoe ontstaan puistjes door zweet en wat kan je er tegen doen? Veel mensen hebben last van puistjes en pukkels na het sporten. Het is daarom juist belangrijk dat je je huid verzorgt na het sporten.

Van zweet zelf kan je geen puistjes krijgen. Je kunt wel puistjes krijgen als zweet zich gaat mengen met de oliën en het vuil op de huid. Hierdoor worden de oliën extra vloeibaar en verstoppen ze eerder de poriën van de huid.

In dit artikel lees je alles over puistjes door zweet en hoe je daarvan af kan komen. Daarnaast leg ik uit welke producten je het beste kunt gebruiken om van puistjes door zweet af te komen!


Hoe ontstaan puistjes door zweet?

Van alleen zweet kan je geen puistjes krijgen. Op het moment dat je inspanning levert ga je zweten. Zweet is een combinatie van vocht en mineralen zoals zout. Dit mengsel veroorzaakt geen verstopping in de poriën, van zweet kan je dus nooit puistjes krijgen.

Als zweet in aanraking komt met de oliën (talg) op de huid, dan kunnen er wel puistjes ontstaan. De oliën worden dan extra vloeibaar en lopen makkelijker de poriën in. Puistjes door zweet ontstaan dus alleen maar door de combinatie tussen zweet en talg.

Waar krijg je puistjes door zweten?

Zweet ontstaat tijdens inspanningen. Het lichaam wordt warm en zweet koelt het lichaam weer af. Zweet wordt gemaakt in de zweetklieren van de huid. De zweetklieren bevindingen zich in de poriën van de huid. Er zijn twee soorten poriën, zweet poriën en talg poriën.

Puistjes door het zweten komen voor waar de meesten poriën zijn. Op deze plekken komen de meesten puistjes voor door zweten:

 • Gezicht
 • Rug
 • Nek
 • Borst
 • Schouders
 • Oksels
 • Billen
 • Schaamstreek

Las van puistjes door het zweten? Lees in dit artikel van HLN wat je daar het beste tegen kan doen!

Verschillende poriën

Puistjes door sporten

Tijdens het sporten gebeuren een aantal proces die puistjes kunnen veroorzaken. Ten eerste stijgt je testosteron niveau, hierdoor ga je meer talg produceren. Vervolgens zweet je veel waardoor je huid vies wordt. Als laatste is de gym vaak vies, de viezigheid kan je poriën verstoppen.

Als je sport is het daarom belangrijk dat je je huid na het sporten direct schoonmaakt. Hiermee voorkom je dat je zweet gaat mengen met de oliën op je huid. Ook reinig je al de viezigheid van de gym meteen van je huid. Het beste is om binnen 30 minuten na je trainingen je gezicht te wassen!

Puistjes door zweet

Face Wash voor sporters

Het is voor sporters belangrijk om hun gezicht goed schoon te maken na het sporten. Hiermee verwijdert je het zweet en de talg van je gezicht. Daarnaast verwijder je ook de viezigheid van de gym van je gezicht. Je kunt het beste je gezicht reinigen met een face wash speciaal voor sporters!

Activeskin Face Wash

De Activeskin face wash is speciaal ontwikkeld voor de sportende man. Mannen maken het meeste testosteron aan tijdens een training en zweten vaak ook meer dan vrouwen. Daarom is het juist voor mannen belangrijk om hun gezicht te wassen na het sporten. De Activeskin face wash is perfect afgestemd op de behoeften van de sporten de man. Dit komt door deze 5 redenen:

 • Verwijdert overtollig talg
 • Verwijdert zweet en vuil van de huid
 • Lost de dode huidlaag op
 • Heeft dezelfde Ph waarde als de huid van de man
 • Laat de huid fris en soepel achter

En, wil je hem al hebben? Check hier de productpagina van de Activeskin Face Wash!

Conclusie, puistjes door zweet

Zweet geeft je dus niet direct puistjes. Wel kan je door de combinatie van zweet en talg puistjes krijgen. deze puistjes zijn makkelijk te voorkomen door je gezicht goed schoon te maken na een training. Reinig je gezicht altijd met een goede face wash speciaal voor sporters. Je kunt hier de Activeskin Face Wash voor gebruiken!

Terug naar blog

Last van je huid?

Tijd voor actie!

Heb je last van puistjes, acne of onzuiverheden? De producten van Activeskin zijn speciaal ontwikkeld om deze huidproblemen te voorkomen. Check onze effectieve producten hieronder en ervaar in 4 weken al verschil!