BLACK FRIDAY SALE: 1 + 1 Gratis

Puisten gezicht betekenis, De betekenis van jouw puisten? - Activeskin

Puisten gezicht betekenis, De betekenis van jouw puisten?

Hebben puisten gezicht een betekenis? Puisten komen op allerlei plekken op het lichaam voor. De meeste kans heb je echter op puisten in het gezicht. Als je last hebt van puisten in het gezicht wil je daar natuurlijk zo snel mogelijk vanaf.

De plek van de puist op het gezicht heeft altijd een betekenis. De oorzaak van het ontstaan van de puist is vaak terug te leiden naar de plek van het gezicht. Puisten kunnen voorkomen op het voorhoofd, de wang, kin, neus en in de nek. Elke plek heeft daarbij een aparte betekenis.

In dit artikel leer je de betekenis de locatie van je puisten. We behandelen de 5 belangrijkste plekken waar puisten kunnen ontstaan. Aan het einde van het artikel weet jij wat de locatie van je puist zegt over de oorzaak!


Wat is de betekenis van de puisten op je gezicht?

Zoals ik al eerder vertelden komen de meesten puisten voor in het gezicht. Dit is ook logisch, in het gezicht komen namelijk de meeste talgklieren voor. Een puist ontstaat op het moment dat de talgklieren verstopt raken met talg. Op deze manier ontstaan alle puisten. Lees in dit artikel van de Etos hoe jouw puisten ontstaan!

Ook is het goed om te weten dat puisten altijd door een combinatie van interne en externe factoren ontstaan. Hierdoor is het vaak moeilijk om precies te zeggen hoe je puistjes ontstaat. Wel zegt de locatie van de puist je vaak al heel veel over de betekenis. Puisten komen het vaakste voor op het voorhoofd, de wang, kin, neus en in de nek. Lees in dit artikel wat de oorzaak van je puisten is aan de hand van de plek van de puist!

De meesten puisten komen voor in de T-zone van het gezicht, deze T-zone bedekt het voorhoofd, de neus en de kin. Binnen deze T-zone wordt het meeste talg geproduceerd, hierdoor zijn hier ook de meeste puisten!

Puisten gezicht betekenis mannen

Puisten voorhoofd betekenis

Puisten voorhoofd betekend vaak dat je last hebt van hormonale schommelingen! Op het voorhoofd komen veerweg de meeste puisten voor. Dit komt doordat op het voorhoofd de meeste talgklieren aanwezig zijn. Een puist ontstaat op het moment dat een talgklier gaat ontsteken en vol loopt met talg. Bij een normale talg productie komt dit nauwelijks voor. Een talgklier kan alleen ontstoken raken op het moment dat er een extremen talgproductie is. Lees in dit artikel van Activeskin wat een extremen talgproductie veroorzaakt!

Talgproductie wordt gestimuleerd door hormonen. Puisten op je voorhoofd worden dus veroorzaakt door hormoon schommelingen. Lees in dit artikel van Eucerin alles over wat deze hormoon schommeling inhoudt!

Puisten op wang

Puisten op wang betekend een slechte hygiëne. Op de wangen zijn de poriën van de huid vaak groter dan op de andere plekken van het gezicht. Dit betekent dat een porie ook makkelijk verstopt kan raken door vuil. Puisten op wang betekent dus dat je kan verbeteren op je hygiëne!

Je voorkomt puisten op wang door je hygiëne te verbeteren. Dit kan je al doen met 3 makkelijke tips. De tips voor het voorkomen van puisten op wang zijn:

  1. Was je gezicht twee keer per dag met een goede Face Wash!
  2. Verschoon om de dag je handdoeken
  3. Gebruik elke dag een schone washand voor je gezicht
  4. Verschoon je op de dag je kussenslopen

Ook worden puisten op de wang tijdens de Corona pandemie veroorzaakt door je mond maskers. Deze vorm van puisten wordt maskne genoemd en ontstaat door wrijving van je masker tegen je huid. Lees in dit artikel van Activeskin hoe je puisten kan voorkomen!

Wat is een mee eter?

Puisten op kin

Puisten op kin worden meestal veroorzaakt door etensresten. Tijdens het eten kunnen etensresten achterblijven op de kin. Deze etensresten kunnen vervolgens de poriën laten verstoppen. Hierdoor kunnen weer puistjes ontstaan.

Voornamelijk eten wat je afhapt is daarbij een boosdoener, denk daarbij aan broodjes, fruit, pizza en frituursnacks. Vettige eten dat je afhapt veroorzaakt de meeste puisten op je kin! Let daarom op de manier waarop je eet tijdens het eten van vettig eten. Wil je meer lezen over de invloed van eten op puisten, check dit artikel van Dr.Jetskeultee!

Puisten op neus

Puisten op neus komen door een extreme talgproductie. In het stuk over puisten op je voorhoofd is al beschreven dat deze puisten ontstaan door talgproductie. Dit komt doordat de neus in de T-zone licht! Puisten op neus worden op dezelfde manier gevormd. Op de neus zijn er relatief veel talgklieren en grote poriën, hierdoor ontstaan hier makkelijker puisten.

Puisten op neus zijn meestal zwart, dit nomen we black heads of mee-eters. Black heads zijn eigenlijk normale puisten die geoxideerd zijn. Tijdens het oxideren komt er lucht bij de puist, de puist wordt daardoor hard en zwart. Lees in dit artikel van Paula’s Choice hoe je het beste van black heads afkomt!

Puisten op neus

Puisten in nek

Puisten in de nek beteken dat je verkeerd scheert. Veel mannen scheren verkeert. Hierdoor komen haartjes in de nek scheef te zitten. Het is vervolgens logische dat daaruit ook weer puisten ontstaan. Lees in dit artikel van Activeskin hoe je het beste kan scheren voor mannen!

Puisten in de nek kunnen ook te maken hebben met talgproductie. Voornamelijk puisten rondom de slagaders hebben hiermee te maken. Check de tips bij het kopje voorhoofd om van deze puisten af te komen!

Puisten in nek

Conclusie, puisten gezicht betekenis

Al met al kunnen we zeggen dat puisten in het gezicht wel degelijk een betekenis hebben. De plek van de puist zegt heel veel over de betekenis ervan. Het is daarom goed om eerste te kijken naar welke plek je puisten krijgt. Vervolgens kan je voor jezelf duidelijk maken hoe je het beste van deze puisten afkomt.

Lees op Activeskin alle antwoorden op deze vragen. Puisten zijn vervelend en je wil er zo snel mogelijk vanaf. Met de juiste informatie en de juiste producten is dit kinderspel!

Terug naar blog

Last van je huid?

Tijd voor actie!

Heb je last van puistjes, acne of onzuiverheden? De producten van Activeskin zijn speciaal ontwikkeld om deze huidproblemen te voorkomen. Check onze effectieve producten hieronder en ervaar in 4 weken al verschil!