BLACK FRIDAY SALE: 1 + 1 Gratis

Puisten gevuld met vocht, alles wat je moet weten! - Activeskin

Puisten gevuld met vocht, alles wat je moet weten!

Soms zijn puisten gevuld met vocht. Dit vinden veel mensen er vies en raar, maar het is eigenlijk heel normaal. Het is logische dat er uit puisten vocht kan komen!

Op de menselijke huid komen allerlei puisten voor. De ene is groter dan de andere. Daarnaast is de inhoud van de puist ook altijd anders. De ene puist bevat veel pus en bloed, de ander bevat juist weer harde stukjes zoals steenpuisten.

Je kan tegen een puist gevuld met vocht eigenlijk weinig doen. Vaak zijn deze puisten simpelweg ontstoken en hierdoor kan vocht opstaan in de puist!

Hoe ontstaan puisten gevuld met vocht

Puisten gevuld met vocht ontstaan altijd op dezelfde manier. In principe kunnen alle puisten vocht bevatten. Puisten gevuld met vocht ontstaan op het moment dat de talg in de puist ontstoken wordt door een bacterie. Het vocht wat er dan ontstaat is wondvocht, ook wel lymfevocht genoemd.

Een puist ontstaat in de talgklieren van de huid. Talgklieren produceren talg voor de huid. Doordat de talgklier extreem veel talg gaat produceren wordt de huid vet. Een vette huid veroorzaakt in principe geen puistjes. De talgklier wordt pas een puist op het moment dat de talgklier verstopt raakt.

Als de talgklier bedekt wordt door dode huid of vuil, dan ontstaat er een puist. De talg in de talgklier hoopt zich namelijk op na een verstopping, de talg kan nergens meer heen. De talgklier zwelt dan op en wordt groter.

De talg wordt geïnfecteerd met een huideigen acne bacterie. Deze bacterie zorgt ervoor dat de talg gaat ontsteken. Door ontstoken talg raakt de talgklier ook ontstoken, de talgklier is nu een ontsteking in het lichaam.

Bij alle ontstekingen komt altijd wondvocht bij. Wondvocht heeft als doen de ontsteking in het lichaam op te ruimen. Vaak ontstaat wondvocht alleen maar op het moment dat het puistje ouder is. Hoe ouder het puistje is, hoe meer ontstoken het puistje is. Hierdoor is er bij een oudere puisten ook altijd meer wondvocht!

Voorkom puisten gevuld met vocht

Het voorkomen van puisten gevuld met vocht is niet zo heel moeilijk. In principe moet je er gewoon voor zorgen dat je in eerste instantie helemaal nooit last krijgt van puistjes. Ik hoor je denken, dat is makkelijker gezegd dan gedaan, maar niks is minder waar. Puisten voorkomen is gemakkelijker dan je denkt mits je de juisten producten gebruikt.

Met de juiste huidverzorgingsroutine kan je eenvoudig het risico op puisten verkleinen. Met alleen huidverzorging kan je puisten nooit helemaal weghalen. Wel kan je de kans op uitbraken minimaliseren.

Het basis product voor een gezonde huidverzorgingsroutine is altijd een goede face wash. Een goede face wash verwijdert overtollig talg en viezigheid op de huid. Daarnaast gefolieerd een goede face wash ook de huid lichtjes. Hierdoor verklein je de kans op puistjes!

Puisten gevuld met vocht uitknijpen

Je kunt ervoor kiezen om je puisten uit te knijpen. Echter zal ik dit zelf sterk afraden. Een uitgeknepen puist heelt vaak moeilijk. Daarnaast knijp je vaak te hard waardoor je de talgklier beschadigt. Ook kunnen de bacteriën die het vocht veroorzaken ook overspringen naar andere poriën, hierdoor krijg je alleen nog maar meer puisten!

Mocht je je puisten toch willen uitknijpen, gebruik dan deze tips!

Conclusie

Al met al kunnen we stellen dat puisten gevuld met vocht heel normaal zijn. Het vocht is niks anders dan wondvocht en hoort bij een ontsteking. Wel kunnen we stellen dat je puisten niet moet uitknijpen om verdere ontstekingen te kunnen voorkomen.

Daarnaast is nogmaals huidverzorging het meest belangrijke om puisten te voorkomen. Check hier de beste huidverzorgingsroutine voor mannen!

Terug naar blog

Last van je huid?

Tijd voor actie!

Heb je last van puistjes, acne of onzuiverheden? De producten van Activeskin zijn speciaal ontwikkeld om deze huidproblemen te voorkomen. Check onze effectieve producten hieronder en ervaar in 4 weken al verschil!