BLACK FRIDAY SALE: 1 + 1 Gratis

Puisten gevuld met bloed, alles wat je moet weten! - Activeskin

Puisten gevuld met bloed, alles wat je moet weten!

Soms zijn puisten gevuld met bloed en vocht. Veel mensen vinden dit vies en kunnen in paniek schieten. Echter is het heel normaal dat er bloed en vocht in puisten aanwezig is.

Er zijn verschillende soorten puisten gevuld met bloed. De verschillende soorten hebben vaak ook andere inhoud. Er zijn puisten die bijvoorbeeld alleen maar uit bloed bestaan. Andere puisten dragen veel pus met zich mee. En weer anderen bevatten harde deeltjes zoals steenpuisten.

Erg vervelend allemaal, maar wat kan je er het beste tegen doen. En wat moet je doen op het moment dat er bloed uit je puist komt. Simple, ik leg het allemaal voor je uit in dit artikel!

Hoe ontstaan puisten gevuld met bloed?

Puisten gevuld met bloed ontstaan altijd op dezelfde manier. In principe kunnen alle puisten gevuld zijn met bloed. Hoeveel bloed er in de puist aanwezig is, is afhankelijk van de beschadigingen aan de talgklier.

Een puist ontstaat in de talgklieren van de huid. Talgklieren produceren talg voor de huid. De huid heeft talg nodig om de huid vet en gezond te houden. Door hormonale veranderingen kunnen de talgklieren extreem veel talg produceren. Deze productie wordt vaak gestimuleerd door vrouwelijke en mannelijke hormonen.

Doordat de talgklier extreem veel talg gaat produceren wordt de huid erg vet. Opzich is met alleen een vette huid niks mis. Er ontstaat pas een puist op het moment dat de talgklier bedekt wordt.

Als de talgklier bedekt wordt door dode huid of vuil, dan ontstaat er een puist. De talg in de talgklier hoopt zich namelijk op na een verstopping, de talg kan nergens meer heen. De talgklier zwelt dan op en wordt groter.

Doordat de talgklier groter wordt belast de klier de huid. Hierdoor wordt de huid rood, de huid is geïrriteerd. Na maten van tijd komt er een wit kopje op het ontstaande bultje te zitten. Dit witte kopje is het ontstoken talg dat vast zit in de talgklier.

Doordat de talgklier opgezwollen wordt kan die van de binnenkant beschadigt raken. Een beschadigen talgklier zal dan altijd meer bloed bevatten.

Voorkom puisten gevuld met bloed

Je kan puisten gevuld met bloed niet direct voorkomen. Puisten die simpelweg groter zijn dragen vaak ook meer bloed met zich mee. Zorg er daarom altijd voor dat je je puisten zo klein mogelijk houdt met goede huidverzorging!

Het basis product is altijd een goede face wash. Een goede face wash verwijdert overtollig talg en viezigheid op de huid. Daarnaast laat het de huid schoon en glad achter zonder dat de huid daarna begint te trekken.

Het volgende product is een exfoliant. Een exfoliant verwijdert de dode huidlaag van je gezicht. Hierdoor voorkom je dat je poriën verstopt raken, verstopte poriën worden uiteindelijk puisten. Gebruik altijd een BHA of een AHA exfoliant, afhankelijk van je huidtype.

Het laatste product is een dagcrème. Een dagcrème verbetert de huid overdag en beschermt de huid tegen de zon. Daarnaast voorkomt een dagcrème dat de huid vettig wordt tijdens de dag. Dit is de beste dagcreme tegen puistjes!

Knijp je puisten nooit uit om bloed te voorkomen!

Doordat veel mensen op de verkeerde manier hun puisten uitdrukken ontstaat er bij het uitdrukken vaak bloed. Dit komt doordat er te veel druk op de talgklier wordt gegeven met de vingers tijdens het uitknijpen. Door deze druk, druk je de talgklier als het waren kapot.

Als je je puisten zelf wilt uitknijpen, gebruik dan altijd een puisten naald. Door een gaatje te prikken in de puist hoef je niet zo hard te knijpen om het pus eruit te krijgen. Hierdoor houd je de talgklier intact en voorkom je bloed bij het uitknijpen.

Volg hier het stappenplan hoe je veilig en zonder bloed je puist kan uitknijpen!

Conclusie

Aan de hand van dit artikel kunnen we concluderen dat puisten gevuld met bloed niet vreemd is. In principe kan elke puist bloed bevatten en is het daarom ook niet gek dat er bloed uit jouw puist komt. Een uitgenepen puist is gewoon een wondje dat bloed om te helen.

Mocht je ervoor kiezen om je puist uit te knijpen. Vergeet dan niet het stappenplan in deze link te checken. Hiermee zorg je ervoor dat je professioneel je puist kan uitknijpen!

Terug naar blog

Last van je huid?

Tijd voor actie!

Heb je last van puistjes, acne of onzuiverheden? De producten van Activeskin zijn speciaal ontwikkeld om deze huidproblemen te voorkomen. Check onze effectieve producten hieronder en ervaar in 4 weken al verschil!