BLACK FRIDAY SALE: 1 + 1 Gratis

Mannen gezicht, alles wat je moet weten over het mannelijke gezicht - Activeskin

Mannen gezicht, alles wat je moet weten over het mannelijke gezicht

Het mannen gezicht is een woest en ruig oppervlakten. Het bepaalt vaak je eerste indruk bij anderen en het zorgt ervoor dat jij opvalt in de massa. Hierdoor is het belangrijk dat jij als man weet wat je gezicht wilt. Mannen kunnen nog veel beter voor hun huid gaan zorgen!

Het mannen gezicht heeft redelijk wat ter verwerken. Zweet, hitte, viezigheid, kou, vet en zonlicht zijn de grootste factoren waardoor het gezicht wordt aangetast. Daarom is het ook voor mannen verstandig om het gezicht te onderhouden en te verzorgen, maar hoe doe je dat eigenlijk?

Gezichtsverzorging voor het mannen gezicht is eigenlijk heel erg gemakkelijk. Met een paar basis producten kom je eigenlijk al een heel eind. Door deze producten zorg jij ervoor dat je huid minder snel veroudert en dat je acne/ puistjes vrij blijft. Wil je weten hoe je dit doet? Ik neem je in dit artikel stap voor stap mee hoe jij een gezondere huid kan krijgen!


Hoe werkt het mannen gezicht?

Je huid is het grootste orgaan wat we hebben. De huid beschermt eigenlijk de rest van je lichaam voor factoren van buitenaf, het dient als een schild. Je huid is van naturen al erg sterk, ze kan bacteriën, schimmels, tempratuur en virussen buiten houden. Maar als de huid zo sterk is, waarom moet je hem dan verzorgen?

De laatste tientallen jaren is de huid van de mens achteruit gegaan, dit komt doordat we meer binnen zitten. Airco’s, verwarmingen, stof en kunstmatig licht zijn hierbij de boosdoeners.

Je huid bestaat eigenlijk uit drie verschillende lagen. Hieronder leg ik je alles over die lagen uit!

Epidermis

De epidermis is de bovenste huidlaag. Deze huidlaag beschermt je huidcellen van de tweede huidlaag. Deze laag wordt ook wel je huidbarrière genoemd en bestaat uit levende en dode huidcellen. Lees meer over deze huidlaag in dit academische artikel!

Dermis

De tweede laag is de dermis, ook wel de opperhuid genoemd. Deze laag bestaat uit bindweefsel en geeft stevigheid en elasticiteit aan de huid. Er bevinden zich hier ook bloedvaten, zenuwen, lymfevaten, zweetklieren en talgklieren. Lees meer over deze huidlaag in dit academische artikel!

Subdermis

De derde huidlaag is de subdermis. In deze diepste huidlaag wordt het vet opgeslagen. Lees meer over deze huidlaag en de andere 2 huidlagen in dit blog artikel!

Het mannen gezicht, welk type heb jij?

Om je gezicht goed te kunnen begrijpen is het belangrijk dat je snapt welk huidtype je hebt. Er zijn 4 verschillende huidtypen, dit zijn ze:

 • Gecombineerde huid
 • Normale huid
 • Droge huid
 • Vette huid

De meeste mannen hebben een gecombineerde huid. Dit houdt is dat de huid een combinatie heeft van 2 huidtypes. Meestal heeft de man een mix tussen een vette huid en een normale tot droge huid. Hieronder som ik de verschillende huidtypen en de kenmerken voor je op. Wil je meer lezen over de verschillende huidtypen van de man? Check dat dit artikel van Activeskin waarin de 4 huidtypen uitgebreid beschreven staan!

Gecombineerde huid

 • Bestaat uit twee huidtypen
 • Vaak een vette T-zone (voorhoofd en neus) en drogen wangen
 • Komt het meeste voor bij mannen

Normale huid

 • Huid is vrij van oneffenheden
 • Huid voelt schoon, droog en comfortabel

Droge huid

 • Huid voelt droog en schraal aan
 • Huid kan trekken, jeuken en schilferen
 • Poriën zijn niet zichtbaar

Vette huid

 • Huid voelt vet aan (alle delen)
 • Poriën zijn goed zichtbaar
 • Last van puistjes, acne en mee-eters
 • Huid kan jeuken en oogt rood

Hoe ontstaan puistjes en acne op het mannen gezicht?

Je weet nu hoe de huid werkt en welk huidtypen je hebt, maar hoe ontstaan puistjes en acne bij mannen? Om je ene breed beeld te geven van de mannen huid ga ik dit ook even uitleggen.

Ten eerste even iets ophelderen, puistjes en acne zijn hetzelfde. Acne is de medische naam voor huidoneffenheden. Hier vallen onder puistjes, mee-eters, cysten en ga zo maar door. Acne klinkt altijd ernstig, maar eigenlijk bedoelen we daarna gewoon puistjes mee.

Een puistje ontstaat altijd op dezelfde manier. Het puistjes ontstaat in de talgklier, deze bevind zich in de dermis huidlaag. De talgklier bevindt zich dan weer in een porie, dit zijn de kleien gaatjes die je ziet in de huid. Dit is het stappenplan van het ontstaan van een puistje:

 1. Talgklier gaat overmatig veel talg produceren, huid wordt of is vet
 2. Door dode huid (epidermis huidlaag) raakt de porie waar de talgklier inzit verstopt.
 3. De talgklier stopt niet met talg produceren, de porie loopt vol met talg
 4. De talg kan nergens meer heen, de porie zwelt op
 5. De talg zet zich uit en duwt de huid omhoog, de porie vormt een bultje
 6. De huidlaag raakt geïrriteerd door de opgezwollen porie, de huid wordt rood.
 7. Het witte kopje dat op een puistje komt is eigenlijk de talg wat vast zit in het puistje

Door deze 8 stoppen ontstaat altijd een puistje. Je kunt een aantal dingen doem om het puistje te voorkomen. Lees de beste tips om puistjes te voorkomen in dit Activeskin artikel!

Acne bij mannen

Gezichtsverzorging voor mannen

Gezichtsverzorging voor mannen is essentieel voor een gezonden huid. Het is ondertussen wel duidelijk hoe de mannen huid werkt. We weten dat de mannen huid de laatste tientalen jaren te maken heeft gehad met stevige veranderingen. Hierdoor is het nu steeds belangrijker om je huid goed te verzorgen, maar hoe doe je dat?

Gezichtsverzorging voor mannen is eigenlijk heel eenvoudig. Er zijn 3 basis producten die belangrijk zijn voor de mannen huid. De producten die jij als man zeker moet gebruiken zijn gezicht reiniger, scrub en een hydrateerden creme!

Gezicht reiniger voor mannen

Een gezicht reiniger wordt ook wel een face wash genoemd. Een gezicht reiniger is eigenlijk een soort zweep voor je gezicht. Je verwijdert hiermee bacteriën, schimmels en viezigheid van je gezicht. De reiniger gebruik je 1 tot 2 keer per dag, het liefste na de douche. Een face wash voor mannen is heel eenvoudig te gebruiken. Dit doe je als volgt:

 1. Zorg dat je handen schoon zijn
 2. Maak je gezicht nat met lauw water, hierdoor gaan de poriën van de huid goed open staan
 3. Breng de gezicht reiniger aan op je gezicht in cirkelende bewegingen. Gebruik ongeveer twee vingerkootjes als hoeveelheid
 4. Zorg dat je je hele gezicht en nek wast met de reiniger
 5. Spoel daarna met fris water je gezicht schoon
 6. Dep als laatste je gezicht droog met een schone handdoek (Deppen is beter voor je huid dan wrijven)

Scrubben voor mannen

Bij het scrubben verwijderen je de dode huidlaag van de huid. Hierdoor voorkom je dat je poriën verstopt komen te zitten en later een puistje gaan vormen. Het scrubben van de huid kan op twee manieren, met een mechanische scrub en met een chemische scrub. Een mechanische scrub verwijdert de dode huid door middel van harde stukjes, je schuurt als het waren de dode huid van je huid. Een chemische scrub lost de dode huid op door middel van een chemische reactie. Lees in dit artikel van Trendheads meer over scrubben voor mannen!

Wat is scrub?

Hydrateerden creme voor mannen

Op je huid soepel en gezond te houden is het belangrijk dat je je huid hydrateert met een creme. Als je je huid goed hydrateert dan blijft je huid soepel, gezond en sterk. Ook verbetert hydraterende creme je huid barrière. Zowel mannen met een vette huid als met een normale tot drogen huid moeten een hydrateerde creme gebruiken. Een gehydrateerde huid is namelijk niet hetzelfde als een vette huid. Een vette huid is vettige, een gehydrateerde huid is vochtig. Lees in dit artikel van de Men’sHealth alles over de mannen cremes!

De beste gezichtsverzorging voor mannen?

Oké allemaal leuk en aardig al die crèmes, maar wat heb ik nu nodig en welke past het beste bij mijn huidtypen? Gelukkig is het niet zo lastig. De meeste mannen hebben last van een gecombineerde tot vette huid. De beste producten voor een gecombineerde huid ga ik hieronder dan ook vertellen. Heb jij een normalen of droge huid? Check dan hier de 9 beste producten voor de droge mannen huid!

Beste gezicht reiniger voor de gecombineerde huid

De beste gezicht reiniger voor de gecombineerde huid van de man in de Activeskin Face Wash. Ik snap wat je denkt, “Beetje vreemd dat je je eigen product promoot”. Maar ik heb je belooft om de beste gezicht reiniger aan je te geven. De Activeskin Face Wash is speciaal ontwikkeld voor de huid van de man. De face wash verwijdert de bacteriën, schimmels en viezigheid van de huid. Ook verwijdert deze unieke face wash de dode huidlaag van de huid, een twee in een formule dus! Ben je al enthousiast? Check het product hier!

Beste gezicht reiniger voor mannen

Beste scrub voor de gecombineerde huid

De beste gezichtsreiniger voor de gecombineerde huid is de Paula’s Choice Exfoliant. Deze exfoliant verwijdert de dode huidlaag zonder de rest van de huid te beschadigen. Het is een chemische exfoliant die uitermate is geschikt voor de mannen huid. Check het hier!

Beste hydraterende creme voor de gecombineerde huid

De beste hydraterende creme voor de gecombineerde huid is de la roche-posay effaclar duo + spf 30 40ml. Dis is gewoon een top product. Hij beschermt de huid tegen de zon, zorgt dat de huid gehydrateerd is en geeft de huid een matte uitstraling. Dit is simpelweg de beste creme voor de gecombineerde mannen huid!

Beste dagcreme voor de gecombineerde huid

Conclusie van de mannen huid

Zo zo, eindelijk aangekomen bij de conclusie. Eigenlijk kunnen we dit heel kort houden. De mannen huid is achteruit gegaan in de laatste jaren. Steeds meer mannen hebben last van puistjes en oneffenheden. Dit is het teken dat mannen nu ook aan de slag moeten met huidverzorging. Gelukkig weet jij door dit artikel wat je moet doen. Succes met de tips en ik hoop je te zien in de webshop!

Terug naar blog

Last van je huid?

Tijd voor actie!

Heb je last van puistjes, acne of onzuiverheden? De producten van Activeskin zijn speciaal ontwikkeld om deze huidproblemen te voorkomen. Check onze effectieve producten hieronder en ervaar in 4 weken al verschil!