BLACK FRIDAY SALE: 1 + 1 Gratis

Krijg je puistjes door alcohol? - Activeskin

Krijg je puistjes door alcohol?

Een lekker koud pilsje op het terras in de zon of zuipen tot het kruipen, wie houd er nou niet van? Je huid! Helaas kan je puistjes krijgen door alcohol! Er zijn twee hoofdredenen waarom jij last krijgt van puistjes na een avondje zuipen. Daarnaast heb ik natuurlijk ook tips voor je om te voorkomen dat jij puistjes krijgt na het drinken van alcohol!

Alcohol veroorzaakt puistjes door uitdroging

Je kent het wel, na een avond uit wordt je wakker met een droge bek. Naast dat je last hebt van slikken voelt je tong ook als een schuurpapiertje. Dit is allemaal te verklaren met een simpele reden, uitdroging. Alcohol zorgt ervoor dat je nieren meer urine vormen doordat de nieren de urine minder kan consenteren met afval stoffen. Hierdoor verlies je een hoop vocht uit je lichaam en moet je dus ook vaker naar de WC. Daarnaast drink je waarschijnlijke de hele avond geen water. Het water wat je uitplant komt dus niet meer terug in je lichaam, je droogt uit. Naast dat uitdroging ook het echte “kater” gevoel geeft is het ook nog eens slecht voor je huid. Doordat je lichaam uitdroogt is je huid ook uitgedroogd. De vocht- vetbalans van je huid is dan niet meer in balans. Hierdoor wordt je huid vetter doordat je talgklieren meer talg gaan produceren.

Alcohol testosteron

Uit onderzoek is gebleken dat mannen en vrouwen allebei last kunnen krijgen van alcohol puistjes. De aanmaak van alcohol puistjes wordt gestimuleerd door een schommeling in het testosteron niveau. Hoe meer testosteron je in je lichaam hebt, hoe groter de kans is dat je puistjes krijgt. Dit komt doordat testosteron de talgproductie stimuleert. Uit het onderzoek bleek dat als je eenmalig veel drinkt je testosteron niveau daalt. Als je regelmatig een beetje drinkt, dan stijgt je testosteron niveau juist meer. De kans dat jij alcohol puistjes krijgt van eenmalig veel drinken is dus klein. Maar als je vaker een beetje drinkt, dan heb je een verhoogt testosteron en is de kans op puistjes ook groter!

Waarom veroorzaakt testosteron eigen puistjes? Check het hier!

Voorkom puistjes door alcohol

Je snapt nu alle theoretische kennis over alcohol en puistjes. Maar ja, ik snap ook dat jij gewoon wilt zuipen zonder daar puistjes van te krijgen. Met deze twee tips voorkom je dat je puistjes krijgt door alcohol:

  1. Drink water: Deze tip is redelijk voor de hand liggend maar het is wel belangrijk dat je het doet. Voldoende water is belangrijk als je een avond gaat drinken. Drink sowieso water voordat je begint met drinken, voordat je uit gaat en als je 's nachts weer thuis komt. Hierdoor voel je je de volgende dag stukken beter en voorkom je puistjes!
  2. Niet vaker maar vooral meer zuipen: Voordat ik deze tip uitleg wil ik eerst een kleine disclaimer maken, drink met maten. Echter blijkt uit het eerder genoemde onderzoek dat als je eenmalig veel drinkt de kans op puistjes kleiner is. Daarom is het “beter” voor je huid om in een keer meer te drinken dan elke avond twee glazen. Lekker doorzuipen dus!

Onderzoek omtrent puistjes en alcohol gebruik.

Terug naar blog

Last van je huid?

Tijd voor actie!

Heb je last van puistjes, acne of onzuiverheden? De producten van Activeskin zijn speciaal ontwikkeld om deze huidproblemen te voorkomen. Check onze effectieve producten hieronder en ervaar in 4 weken al verschil!