BLACK FRIDAY SALE: 1 + 1 Gratis

Hoe voorkom je puistjes door een mondkapje? - Activeskin

Hoe voorkom je puistjes door een mondkapje?

Er zijn veel mensen die in deze tijd last krijgen van puistjes door het mondkapje, maar hoe voorkom je puistjes door een mondkapje? Het masker is nu verplicht in vrijwel alle openbare ruimtes. Door het mondkapje kunnen er pukkels en puistjes ontstaat rond de mond, deze pukkels en puistjes worden in de volksmond ook wel maskne genoemd. De huid rond de mond is een ideale plek voor puistjes en pukkels om te groeien. Door de wrijving van het masker op de huid en de vochtige omgeving ontstaat er een geïrriteerde huid. Door een geïrriteerde huid kunnen puistjes en pukkels makkelijk ontstaan.

Gelukkig ben jij op de goede plek! In dit artikel heb ik de 3 beste tips beschreven, hierdoor voorkom je puistjes door een mondkapje!

1. Daag een schoon mondkapje

Het meest belangrijke is dat je een schoon mondkapje draagt. Dat is beter voor je huid en het is voor je gezondheid. Een veroudert masker kan namelijk stof en vuil vasthouden. Als je dat masker dan weer gebruikt kunnen deze viezigheden de poriën gaan verstoppen. Doordat de huid vochtig en warm wordt gaan de poriën openstaan. Viezigheid en vuil kan dan de porie makkelijker verstoppen en zo ontstaan gemakkelijk puistjes.

2. Draag het juiste mondkapje

Ik hoef je niet te vertellen dat er duizenden verschillende mondkapjes zijn. Deze mondkapjes hebben allemaal anderen kleurtjes en vormen, hartstikke leuk. Echter is de kans best groot dat jij gewoon een blauw wegwerp mondkapje gebruikt. Masker die dicht tegen je huid zitten veroorzaken meer wrijving, hierdoor ontstaan sneller puistjes. De wegwerp mondkapjes zijn erg pluizig na meerde male gebruik, deze puistjes kunnen dus puistjes veroorzaken. Gebruik daarom een masker die wat verder van je gezicht afstaat. Hierdoor is er minder wrijving en is de kans dat je porie verstopt raken kleiner. Daarnaast is het ademen en praten simpelweg makkelijker met zo’n masker. Het mondkapje dat ik adviseer is Xiaomi SmartMi Mondmasker.

3. Verzorg je huid goed

Om puistjes te voorkomen door een mondkapje is het belangrijk dat je je huid goed verzorgt. Doordat er veel irritatie kan ontstaan helpt het om je huid soepel en vet te houden. Gebruik een goede dagcrème om de huid soepel te houden. Het maakt in wezen niet veel uit welke je daarvoor gebruikt. Let wel op dat je een dagcrème koopt die past bij jouw huidtype. Naast smeren is het ook belangrijk dat je je huid schoonhoudt na het dragen van een masker. Hierdoor voorkom je dat je poriën verstopt raken. Daarnaast geeft het je ook een lekker fris gevoel na het dragen van een muf masker, ook niet onbelangrijk. Toevallig verkoopt Activeskin een gezichtsreiniger die je puistjes kan voorkomen. De gezichtsreiniger laat je huid schoon en fris achter. Ben je al enthousiast? Neem eens een kijkje en klik hier!

Weet jij niet welk huidtype je hebt? Geen zorgen, check het hier even!

Terug naar blog

Last van je huid?

Tijd voor actie!

Heb je last van puistjes, acne of onzuiverheden? De producten van Activeskin zijn speciaal ontwikkeld om deze huidproblemen te voorkomen. Check onze effectieve producten hieronder en ervaar in 4 weken al verschil!