BLACK FRIDAY SALE: 1 + 1 Gratis

Wat is een geïrriteerde huid bij mannen? Alles wat je moet weten! - Activeskin

Wat is een geïrriteerde huid bij mannen? Alles wat je moet weten!

Heb jij wel eens last van een rode en jeukende huid? Dan kan het zomaar zo zijn dat je last hebt van een geirriteerde huid. Maar wat is eigenlijk een geirriteerde huid en waardoor wordt het veroorzaakt? Ik leg je alles uit in dit artikel!

Er zijn meerde huidtypes waar een geirriteerde huid kan voorkomen. Meestal raken de vette huid en de droge huid als eerst geirriteerde. Dit kan allerlei soorten oorzaken hebben. Meestal veroorzaken de verkeerde huidverzorgingsproducten een geirriteerde huid.


Wat is een geirriteerde huid?

Een geirriteerde huid is een huid die geïrriteerd is geraakt door een factor van buitenaf. De geirriteerde huid kenmerkt zich door lichte jeuk en roodheid. Vaak wordt de geirriteerde huid veroorzaakt door huidverzorgingsproducten die de huid beschadigen.

Een geirriteerde huid ontstaat op het moment dat de beschermende huidlaag wordt aangetast. De aantasting zorgt ervoor dat de huid niet meer beschermd is tegen bacteriën en schimmels.

Een slechten product tast de huidbarrière aan en hierdoor Een schadelijk product wat je huid kan irriteren veroorzaakt een ontstekingen reactie van de huid. De huid wordt dan rood en gaat licht jeuken. Vaak is niet de hele huid geïrriteerd, Er is maar een specifiek deel rood waar het product op aan is gebracht.

Puistjes op de geirriteerde huid

Een Beschadiging in je huid barrière kan leiden tot puistjes. Doordat de huid barrière niet meer bacteriën en schimmels buiten kan houden zijn poriën vatbaarder voor deze infecties. Slechten huidverzorgingsproducten kunnen dus op de duur meer puistjes veroorzaken!

Waar komt de geirriteerde huid voor?

De geirriteerde huid komt vaak voor in de T-zone, rond de ogen, rond de mond en in de hals. Op deze plekken is de huid gevoeliger voor infecties bij een slechten huid barrière. De huid waar de irritatie optreedt kan zowel droog als vet zijn. Een vette huid wordt vaak erg rood en oogt vet en geirriteerd. De droge huid wordt schilferig rood en kan gaan schilferen.

T-zone mannen

Kenmerken geirriteerde huid

Er zit een verschil tussen een geirriteerde huid en een allergische huid. Veel mensen verwarren vaak een geïrriteerde huid met een allergische huid. Echter zijn er een aantal kenmerken waardoor je de beide huidtypes kan onderscheiden. Dit zijn de kenmerken van een geïrriteerde huid:

1. Rode branderige huid

Een vette huid wordt vaak donker rood op het moment dat hij geirriteerd is. De huid oogt erg vet en voelt licht jeukend aan. De jeuk komt meestal door een branderig gevoel. Dit is een duidelijk kenmerk van een geïrriteerde vette huid. Deze huid wordt vaak veroorzaakt door verkeerde producten.

2. Ruwe droge huid

Een ruwe huid is vaak een geirriteerde doge huid. Deze huid kan gaan schilferen en voelt geïrriteerd aan. De huid is vaak een beetje roze tot licht rood. De huid voelt ruw en de bovenste huidlaag kan een beetje loslaten. Deze huidirritatie wordt vaak veroorzaakt door wind, zonnebrand, stress en verkeerde huidverzorging.

Geïrriteerde huid

3. Schilferige huid

Een schilferige huid wordt niet veroorzaakt door huidirritatie maar door een bacterie, de seborroïsche dermatitis, ook wel roos genoemd. Deze schilfers komen vaak voor rond de neus, ogen en achter de oren. Ook kan de bacterie de hoofdhuid infecteren en daardoor ontstaat er roos. Deze kenmerken horen dus niet bij een geïrriteerde huid, maar bij een geïnfecteerde huid. Check hier de tips hoe je deze bacterie kan bestrijden!

4. Uitslag en blaasjes

Uitslag en blaasjes zijn meestal een teken van een huidallergie. Je huid kan vrijwel voor alles allergisch zijn. Zo kunnen bijvoorbeeld huidverzorgingsingrediënten een allergische reactie geven. Roodheid en blaasjes zijn dus vaak een allergische reactie, geen huid irritatie. In dit artikel lees je welke stoffen een allergische reactie kunnen veroorzaken.

Oorzaken geirriteerde huid

Een geirriteerde huid heeft meestal te maken met gebruik van de verkeerde huidverzorgingsproducten. Er zijn een aantal grote merken die schadelijke stoffen in hun huidverzorging doen. Deze stoffen kan de normale huid makkelijk verdragen, echter raakt de gevoelige huid hiervan van slag. Dit zijn de stoffen die je moet meiden met een gevoelige huid:

  1. Alcohol: Alcohol is een van de schadelijkste stoffen voor je huid. De huid raakt van alcohol geïrriteerd omdat deze stof de huid barrière volledig kapot maakt. Lees in dit stuk van Paul’s Choice alles over de nadelen van alcohol!
  2. Parfum: Parfum is een ingrediënt die de huid kan beschadigen. Parfum bevat vaak alcohol en hierdoor wordt de huid barrière aangetast. Ook zijn de ingrediënten in parfum vaak irriterend voor de huid. Meid dus parfum in je huidverzorging!
  3. Kleurstof: Is jouw face wash ook helemaal blauw of rood? Dan bevat deze zeker weten kleurstof. Kleurstoffen irriteren de huid en geven huidirritatie op het gezicht. Huidverzorging moet doorzichtig zijn, hierdoor weet je zeker dat er niks raars is toegevoegd!

Geirriteerde huid na het scheren

Zowel mannen als vrouwen kunnen last hebben van een geïrriteerde huid na het scheren. Dit wordt vaak veroorzaakt doordat je niet goed scheert. In het stappen plan hieronder zie je hoe je moet scheren bij een gevoelige huid te voorkomen:

  1. Maak de huid warm en soepel, dit kan je doen door te douche of door een verwarmde doek op de huid te laten rusten voor 3 min.
  2. Maak de huid schoon met de facewash van Activeskin, was deze vervolgens af met louw water. Deze face wash is ook perfect geschikt voor de gevoelige huid op het lichaam!
  3. Breng voldoende scheerzeep aan op de huid en masseer deze in met cirkelbewegingen. De beste scheerzeep om huidirritatie te voorkomen is de Proraso Scheerschuim Sensitive
  4. Scheer met een scherp mes eerst met de haarrichting mee.
  5. Was de huid vervolgens schoon.
  6. Voor perfect resultaat kan je deze routine herhalen, scheer de tweede keer tegen de haarrichting in.
  7. Was de huid goed met fris water om je huid weer tot rust te laten komen

Lees hier het hele stuk voor het perfecte scheerresultaat!

Scheren voor mannen

Voorkomen een geirriteerde huid

Voorkom een geïrriteerde huid door gebruik te maken van goede huidverzorging. Huidverzorging is essentieel om je huid optimaal en gezond te houden. Het is belangrijk dat je huidverzorgingsproducten aanschaft die bij jouw huidtype passen. Heb jij last van een geïrriteerde huid?

Activeskin Face Wash

Activeskin heeft een face wash ontwikkeld die perfect geschikt is voor de geirriteerde mannen huid. De face wash verwijdert overtollig talg en voed de huid met vitamines en minderalen. Hierdoor kan de huid optimaal herstellen na beschadiging van slechten producten. Benieuwd? Bekijk hier de Activeskin Face Wash!

Conclusie, wat is een geirriteerde huid?

Een geirriteerde huid is eigenlijk een huid die beschadigd is door factoren van buitenaf. Het is belangrijk dat je een geirriteerde huid onderscheidt van een allergische huid, hierdoor weet je hoe je de huid kan verbeteren. Gebruik alleen milde producten om de huid te verbeteren en meid natuurlijke ingrediënten. Hiermee ben je zo af van je geirriteerde huid!

Terug naar blog

Last van je huid?

Tijd voor actie!

Heb je last van puistjes, acne of onzuiverheden? De producten van Activeskin zijn speciaal ontwikkeld om deze huidproblemen te voorkomen. Check onze effectieve producten hieronder en ervaar in 4 weken al verschil!