BLACK FRIDAY SALE: 1 + 1 Gratis

Wat is een gecombineerde huid? Alles wat je moet weten! - Activeskin

Wat is een gecombineerde huid? Alles wat je moet weten!

Wat is een gecombineerde huid? Een gecombineerde huid wordt ook wel een gemengde huid genoemd. De gecombineerde huid is deels vet en deels normaal tot droog. Bij de gemengde huid is voornamelijk de T-zone vet en de wangen normaal tot droog.

De gecombineerde huid komt voornamelijk bij mannen voor. Mannen hebben van naturen meer aanleg voor een vette huid dan vrouwen. De gemengde huid is voor mannen makkelijk te behandelen met de juiste producten. In dit artikel lees jij alles wat je wilt weten over de gemengde huid!


Wat is een gecombineerde huid?

Een gecombineerde huid is eigenlijk zowel vet als droog. Bij een gecombineerde huid is de T-zone van de huid vet. Binnen deze T-zone bevinden zich de meeste poriën van de huid. Deze zone wordt vet doordat hier de talgproductie wordt gestimuleerd. Talg maakt de huid vervolgens vet.

De wangen daarentegen zijn meestal droog. Op de wangen bevinden zich minder poriën. Er wordt daar dus ook simpelweg minder talg aangemaakt. De wangen kunnen hierdoor normaal tot droog aanvoelen.

De overmatige talgproductie die de huid vet maakt wordt gestimuleerd door hormonale veranderingen binnen het lichaam. De hormonen die de talgproductie aansturen zijn de mannelijke hormonen waaronder testosteron en DHT.

De gecombineerde huid kenmerkt zich door puistjes gevoeligheid. Puistjes ontstaan wanneer er te veel talg wordt geproduceerd. Een gemengde huid is lastig te behandelen doordat het product zowel geschikt moet zijn voor normale huid, als voor vette huid.

T-zone mannen

Gecombineerde huid kenmerken

Een gecombineerde huid is makkelijk te herkennen aan de vette T-zone. Zoals in het plaatje hierboven is te zien bedekt de T-zone het voorhoofd, de neus en kin. Op deze plekken komen ook de meeste poriën voor die de vette huid veroorzaken. Twijfel je toch nog over welk huidtype je hebt? Dit zijn de gemengde huid kenmerken onder elkaar.

  1. Vet voorhoofd
  2. Vette neus
  3. Veel mee-eters op de neus
  4. Vaker last van puistjes rond je kin
  5. Jeukend voorhoofd
  6. Rood voorhoofd
  7. Puistjes binnen de t-zone
  8. Geen last van puistjes op de wangen
  9. Wangen voelen anders aan dan de t-zone

Als je van meerdere van deze kenmerken last hebt dan heb je een gemengde huid. Een gemengde huid is acne en puistjes gevoelig. Zorg dus dat je producten gebruikt die geschikt zijn voor de gemengde huid. Vind je producten hier beneden!

Geïrriteerde huid

Gecombineerde huid behandelen

Het is belangrijk dat je een gemengde huid goed behandeld. Een gemengde huid is namelijk acne en puistjes gevoelig. Als je de gemengde huid niet op de juiste manier behandelt dan bestaat de kans dat je meer puistjes krijgt. Check dus deze 3 tips om je gemengde huid goed te behandelen!

Tip 1: Gebruik een goede face wash

Een goede face wash verricht wonderen voor de gecombineerde huid. Een face wash verwijdert alleen het overtollige talg en laat de huid vervolgens aansterken. Hierdoor krijg jij steeds minder last van puistjes. Het is wel belangrijk dat je een face wash kiest die niet te veel talg verwijdert, de huid wordt dan droog en gaat trekken. Zorg er daarom voor dat je een face wash kiest die bij jou huidtype past.

Activeskin heeft een face wash ontwikkeld speciaal voor mannen. Deze face wash is bedoeld voor de gecombineerde huid van de man. De face wash verwijdert alleen het overtollige talg en voed de huid met vitamines en mineralen. Bekijk de beste face wash voor mannen hier!

Activeskin Face Wash

Tip 2: Gebruik een exfoliant

Een exfoliant is een product die de dode huidlaag van de huid verwijdert. Hierdoor kunnen je porie minder makkelijk verstopt raken, dit voorkomt puistjes. Daarnaast maakt de exfoliant de poriën kleiner. Hierdoor wordt er minder talg geproduceerd en is de huid dus ook minder vet. Lees hier wat een exfoliant kan doen voor jouw huid!

Tip 3: Gebruik een dagcreme

Een goede dagcreme kan de gemengde huid kalmeren en beschermen. Een goede dagcreme verwijdert overtollig talg en beschermt de huid tegen de zon met een UV-bescherming. Het resultaat hiervan is een matte huid die rustig en gezond oogt. Check hier welke dagcreme het best bij jou past!

Conclusie, wat is een gecombineerde huid?

Een gecombineerde huid is een huid die zowel vet als droog is. De gemengde huid kenmerkt zich door een vette T-zone en drogen wangen. Dit huidtype is goed te behandelen met de juisten producten!

Terug naar blog

Last van je huid?

Tijd voor actie!

Heb je last van puistjes, acne of onzuiverheden? De producten van Activeskin zijn speciaal ontwikkeld om deze huidproblemen te voorkomen. Check onze effectieve producten hieronder en ervaar in 4 weken al verschil!