BLACK FRIDAY SALE: 1 + 1 Gratis

Acne bij mannen, alles wat je moet weten over acne! - Activeskin

Acne bij mannen, alles wat je moet weten over acne!

Acne bij mannen komt vaker voor dan veel mensen denken. De meeste mannen krijgen last van acne tussen hun 15 en 25 levensjaar. In deze tijd schomelt de hormoon spiegel van de man het meeste. Hierdoor bestaat de kans dat mannen last krijgen van acne!

Ongeveer even veel mannen als vrouwen hebben last van acne. Ruim 85% van de mannen heeft last van acne. Het is dus niet zo raar dat jij als man last hebt van acne. Mannen laten echter acne vaker met rust. Vrouwen ondernemen eerder actie en komen sneller van hun acne af.

Gelukkig zijn er voldoende producten en verzorgingsmiddelen die mannen helpen om van acne af te komen. De key is hierbij om de juisten producten te vinden die geschikt zijn voor de mannen huid.


Oorzaken acne bij mannen

Acne bij mannen is een veel voorkomend probleem. Zoals ik al eerder zij komt acne bij 85% van de mannen voor in de leeftijd van 15 t/m 25 jaar. De acne bij mannen kan door een aantal verschillende factoren ontstaan. De acne kan veroorzaakt worden door hormonen, hygiëne, bacteriën en lifestyle.

Acne door hormonen

Hormonale acne komt verreweg het vaakste voor bij mannen. De hormonen DHT en Testosteron veroorzaken deze vorm van acne. Dit komt doordat deze hormonen de talgproductie versterken. Hierdoor krijg je eerder last van puistjes en acne. Lees in dit artikel van Activeskin alles over hormonale acne!

Acne door hygiëne

Hygiëne speelt een essentiële rol bij het ontstaan van acne. Het is daarom super belangrijk om je huid schoon en gezond te houden. Dit kan je doen door een verbeterde persoonlijke hygiëne. Ook spelen huidverzorgingsproducten een essentiële rol hierbij. Voor concrete tips, kijk deze video van de fitness influencers “Buff Dudes”. Zij vertellen je op een leuke manier hoe je je persoonlijke hygiëne kan verbeteren!

https://www.youtube.com/watch?v=3Qwk4Gyus3A

Acne door bacteriën

Acne kan veroorzaakt worden door bacteriën. Er zijn bacteriën die acne kunnen veroorzaken bij mannen. Deze bacteriën infecteren de poriën van de huid. Vervolgens ontstaat er een ontsteking, dit kan weer leiden tot acne en puistjes. Echter komt acne door bacteriën minder vaak voor dan eerder gedacht. De kans dat jouw puistjes en acne komt door bacteriën is daarom klein. Lees in dit artikel van Vice meer over bacteriën op je huid!

Acne door lifestyle

Acne door lifestyle is vaak het overkoepelde antwoordt op de vraag. Zo kan sport en voeding een grote rol spelen bij het ontstaan van acne bij mannen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat meer mannen die sporten last hebben van acne. Ook kan je werk situatie en stress ook acne opleveren. Lees hier meer over in dit artikel van Activeskin!

Puistjes uitknijpen

Ontstaan acne bij mannen

Acne ontstaat op dezelfde manier bij mannen als bij vrouwen. De acne ontstaat doordat de talgklier in de porie verstopt raakt met dode huidcellen. Hierdoor zwelt de poriën op en ontstaat er een puistje. Het is afhankelijk van de aanwezige bacterie en van de grootte van de ontsteking, hoe groot het puistje uiteindelijk wordt.

Talgklieren bevindingen zich in de porie. Er zijn op de huid twee soorten portieren, de talgporie en de zweetporie. Zoals de naam al zegt komen in de ene porie zweetklieren voor en in de andere talgklieren + haarzakjes. Zweetporiën kunnen geen puistjes worden, Talgporiën wel.

Een puistje ontstaat dus alleen als de talgklier extreem veel talg gaat produceren of de klier geïnfecteerd wordt door een bacterie. Een extreme talgproductie kan verschillende redenen hebben. Ik vertel je hier graag meer over in dit artikel waarin ik je compleet mee neem in het ontstaan van acne bij mannen!

Ontstaan acne bij mannen

Waar komt acne bij mannen voor?

Acne bij mannen komt voor op de plekken van het lichaam waar de meeste talgporiën zijn. Binnen dit gebied is de kans het grootste dat je last hebt van acne en puistjes. Acne komt voor op deze plekken van het lichaam:

 • Gezicht
 • Neus
 • Kin
 • Wangen
 • Nek
 • Borst
 • Schouder
 • Bovenkant rug
 • Billen
 • Dijen
 • Schaamstreek

De oorzaak van de acne is op de verschillende plekken ook verschillend. De plek van de acne vertelt je dus veel over de oorzaak van de acne. Heb je acne op je gezicht, borst, schouder en rug? Dan heb je vaak last van hormonale acne of bacteriële acne. Heb je last van acne op je billen, dijen en schaamstreek? Dan kan je acne veroorzaakt worden door kleding en hygiëne!

Acne bij volwassen mannen

Acne bij volwassen mannen komt helaas ook vaak voor. Het huidprobleem komt ook voor bij mannen van middelbare leeftijd. De acne is dan meestal niet hetzelfde als de “jeugd acne”. De volwassen acne wordt veroorzaakt door een aantal verschillende factoren. Ten eerste kan een laag testosteron niveau invloed hebben op acne. Door een hormoon schommeling in je testosteron niveau kunnen je talgklieren van slag raken. Hierdoor kunnen puistjes en infecties ontstaan. Daarnaast kunnen verschillende huidaandoeningen ook de boosdoener zijn. Dana Dijs-Bom kan je veel meer vertellen over acne bij volwassen, check haar artikel hier!

Acne bij volwassen mannen

Acne bij mannen behandelen

Acne bij mannen behandelen is makkelijker dan je denkt. De key hierbij is om de juiste producten te gebruiken. “Voorkomen is beter dan genezen” en zo werkt het ook bij acne. Zorg ervoor dat je de juiste producten kiest met daarin de goede ingrediënten. Eigenlijk heb je als man maar 3 basis producten nodig om af te komen van je acne!

1. Face Wash voor mannen

Een face wash is essentieel voor je huid, hiermee is het ook het belangrijkste product. Een face wash verwijdert vuil, vet en bacteriën van je huid. Hierdoor voorkom je dat je poriën verstopt raken en je last krijgt van acne. Ben jij op zoek naar de beste face wash voor mannen? Check in dit artikel welke face wash de beste face wash voor mannen is!

2. Exfoliant

Een exfoliant is een opkomende trend van de laatste jaren. Vooral mannen hebben veel baad bij een goede exfoliant. Een exfoliant verwijdert namelijk de dode huidlaag van je gezicht. Hierdoor is de kans dat je poriën verstoppen en stuk kleiner. Daarnaast zorgt een exfoliant ervoor dat je acne en puistjes eerder weg gaan. Check hier welke exfoliant het beste is voor mannen!

3. Dagcreme met SPF

Een dagcreme is belangrijk om je huid te hydrateren en je te beschermen tegen de zon. De zon is de veroorzaker van de meeste huidschaden bij mannen. Daarom is het belangrijk dat je je huid beschermt tegen de zon. Daarnaast moet je je huid dagelijks hydrateren. Hierdoor kan je huid een gezonde huidbarrière behouden. Check hier welke dagcreme het beste bij jou past!

face wash voor mannen

Conclusie

Acne bij mannen is een veel voorkomend probleem. Veel mannen hebben er last van, er zijn maar weinig mannen die er wat aan doen. Het is belangrijk dat je eerst weet hoe je acne ontstaat. Hierdoor kan je de acne bij de bron aanpakken. Daarnaast is het belangrijk dat je je huid goed verzorgt. Doe dit met de juiste producten die je vindt in dit artikel.

Mijn advies zou zijn om sowieso een face wash aan te schaffen. Deze voorkomt de meeste puistjes en acne. Daarnaast exfolieert een goede face wash ook, hierdoor heb je twee vliegen in een klap!

Mocht je nog vragen hebben over acne bij mannen, twijfel dan niet en stuur me gerust een DM via de insta link hieronder!

Terug naar blog

Last van je huid?

Tijd voor actie!

Heb je last van puistjes, acne of onzuiverheden? De producten van Activeskin zijn speciaal ontwikkeld om deze huidproblemen te voorkomen. Check onze effectieve producten hieronder en ervaar in 4 weken al verschil!